България

Четирима младежи се изгубиха в планината, намират ги в овчарник

  15.08.2018 11:41             
Четирима младежи се изгубиха в планината, намират ги в овчарник

8 полицаи, двама пожарникари, един родител и няколко групи доброволци издирваха цяла нощ четирима младежи, които се изгубили в родопското село Петково. 15-годишно момче от селото, заедно с 20-годишно момиче и още две момчета на 16 и 18 години изчезнали вечерта.

Сигналът, че няма следи от тях е предаден снощи към 22.30 часа в оперативната дежурна част при РУ- Смолян. Според него четиримата се загубили в горски масив в землището на с. Петково, общ. Смолян.

Незабавно след получаване на сигнала са сформирани няколко групи за издирване с участието на шестима служители от РУ-Смолян, двама служители от УП-Баните, двама служители от РСПБЗН-Баните, бащата на едното момче и няколко жители на селото. Групите са поели в различни посоки, за да осигурят необходимия обхват на търсенето.

Днес в 07.30 ч. в местността“Катранците“, землище на селото, четиримата младежи са намерени от бащата на единия от тях. И четиримата са намерени в добро здравословно състояние. Преспали са в овчарник.

Причината да ги издирваме толкова дълго е, че няма обхват на телефоните. Те имаха телефон, но заради обхват са се лутали, а ние не можехме да ги локализираме, казаха от селото.

24часа