Свят

Групово изнасилена на 14 години ММА-състезателка разказа за ужаса

  15.08.2018 06:38             
Групово изнасилена на 14 години ММА-състезателка разказа за ужаса

Състезателката от ММА Пейдж Ванзант разказа, че е изпитвала дълбок срам след групово изнасилване, заради което тя не можела да разкаже за инцидента на родителите си, съобщава The Guardian.

Спортистката била изнасилена от няколко момчета по време на парти. В интервю за изданието, Вансант признава, че майка й и баща й не са знаели нищо в течение на дълго време. Тя също така си спомня как един от изнасилвачите й написал на следващия ден, че ще публикува видео в интернет, ако разкаже на някого за случилото се.

След тази нощ, в училище започнали да се надсмиват над Пейдж, да я наричат леко момиче. По това време тя носела фамилното име Sletton, което тийнейджърите променили в Slutton (от английската дума slut - "уличница"). По-късно тя промени името си на Ванзант.

За изнасилването младата жена пише в автобиографията си, извадки, от която бяха публикувани през април. 14-годишното тогава момиче отишло на парти в американския щат Орегон, където тя била напита и изнасилена от няколко момчета. Пейдж отбелязва, че е искала да разкаже историята си, за да стане защитничка на жертвите на сексуално насилие и тормоз.

Тя се състезава в UFC шампионата. По време на кариерата си, тя е изиграла 11 борби, като е спечелила седем победи и е загубила четири пъти.

Превод и редакция: БЛИЦ