България

Ще се радваме на слънчева сряда

  14.08.2018 19:51             
Ще се радваме на слънчева сряда

През нощта ще е предимно ясно, а в сряда - предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони на Югозападна България, след обяд ще превали слабо. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 28 до 31 градуса. Температурата на морската вода ще е около 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но главно след обяд, на отделни места в масивите на Югозападна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.
Атмосферното налягане е и ще остане около средното за месеца.
В четвъртък, 16 август, и в петък, 17 август, ще бъде предимно слънчево, със слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури през тези два дни ще са между 31 и 36 градуса.

dariknews.bg