Събития

Омайват с истории за чудеса

  14.08.2018 16:05             
Омайват с истории за чудеса

Днес, на 15 август - Голяма Богородица, във Враца гостуват две интересни дами -  журналистката от Варна Искра Урумова и майсторът на самодивски плетива Нивелина Няголова. Навръх големия християнски празник те ще се срещнат с читатели от града под Околчица, за да им разкрият вълшебството на една история на чудеса - наши си, български, събрани в трилогия. История, в която омайни гласове шепнат красиви, но опасни тайни за скрити съкровища, за неземни сили, за жестоки убийства и забранени любови, за знанието на кръвта и могъществото на съдбата...

Срещата е от 18.30 ч. в конферентната зала на хотел „Мира”, а гостите ще могат да чуят интересни истории за създаването на книгите „Откраднато”, „Обречено” и „Опазено” и да получат автограф с лично послание от автора на трилогията Искра Урумова.

Идеята на талантливата писателка е да предостави на читателите възможността да се докоснат до приказния сюжет за самодиви и юнаци и вълнуващо пътешествие през неземно красиви кътчета на България, приютили тайнства и необикновена енергия.

„Техните истории са заключени в стари предания, разказвани край огъня от беловласи дядовци и грижовни баби с дълги плитки... Тази трилогия е приключение, което води читателя по стъпките на Тайното знание, пазено от векове по нашите земи", твърди Искра Урумова.