Спорт

Трима братя – шахматист, футболист и атлет гребаха за Бдин 77, 5 медала за клуба от републиканското

  14.08.2018 15:07             
Трима братя – шахматист, футболист и атлет гребаха за Бдин 77, 5 медала за клуба от републиканското

Трима братя гребаха за Бдин 77 в държавното индивидуално първенство по кану-каяк в Пловдив. Сред представителите на видинския клуб в надпреварата бяха Захари, Михаил и Любен Виденови. Те са известни и с постиженията си в шаха, футбола и леката атлетика.

Двойката каяк Захари Виденов и Петър Иванов триумфира с титлите на 500 м и 1000 м при момчетата. На по-дългата дистанция те защитиха първото си място от миналата година. С едноместен каяк на 500 м Захари, който е многократен медалист в шахматни състезания, взе бронза, а на 1000 м Петър остана 4-и. Двамата заедно гребаха и при юношите младша възраст, където финишираха 4-и на 1000 м и 5-и на 500 м. В тази възрастова група четворката каяк в състав Захари Виденов, брат му Михаил, който се изявява успешно и като футболист в ДЮШ на Бдин, Петър Иванов и Дамян Витковски, завърши на 3-а позиция на 1000 м /на първата снимка/. Най-големият от тримата братя – Любен /на втората снимка/ в двойка с Радослав Йорданов са 4-и при каякарите, пуснали се на 200 м при юношите старша възраст. С едноместен каяк Любен Виденов е 6-и на 1000 м и 5000 м. Той тренира и лека атлетика в СК Радуканови, а в последното издание на ученическите игри стана вицешампион на България в бягането на 800 м.

„Братята Виденови, Петър Иванов и Дамян Витковски са ученици в природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” и освен в спорта имат забележителни успехи и в учебния процес, с които и те, и аз се гордеем”, каза треньорът им в Бдин 77 Искрен Георгиев. От най-малките негови възпитаници вицешампион при децата на 500 м с едноместен каяк стана Виктор Георгиев, който учи в ОУ „Любен Каравелов”.