Спорт

Балкан ще играе с маркова екипировка на националния отбор, участието на Венец в първенството е под въпрос

  14.08.2018 14:42             
Балкан ще играе с маркова екипировка на националния отбор, участието на Венец в първенството е под въпрос

Председателят на ОС на БФС във Видин Иво Марков зарадва Балкан с пълен комплект маркова екипировка на националния тим. Получи я ръководителят на отбора от Белоградчик и член на Управителния съвет на футболния клуб Людмил Николов. В навечерието на новия сезон областният съвет реши да изненада Балкан заради добрата организация за провеждане на мачове през миналата спортно-състезателна година.

Днес Иво Марков събра на работно съвещание представители на отборите, заявили участие в първенството за мъже. Жребият ще се тегли на 21 август от 10.30 ч. Дотогава се чака окончателното решение на Венец /Орешец/. Ако отговорът е положителен, тимовете в областния шампионат ще са 10. От тези, които започнаха в миналото първенство, в предстоящото няма да участват Кула-04 /Кула/, Славия /Ново село/ и Олимекс /Покрайна/. Надпреварата ще стартира на 8 септември, а есенният полусезон ще приключи на 4 ноември след 9-ия кръг.

Включилите се в работното съвещание бяха запознати с изготвения график за картотекиране. Той е съобразен с евентуалното постъпване на заявки за участия в турнира за Купа България и надпреварата за трофея на АФЛ.

„Представителите на клубовете са информирани за направените промени в наредбата за първенствата и турнирите на БФС, както и за тези в правилата на играта. Напомнено им е, че трябва да извършат пререгистрация в агенцията по вписванията. Говорихме за охраната на двубоите и поддръжката на базите, както и за наказанията от миналия сезон, които ще са в сила през новия. Припомнени бяха и задълженията на всеки отбор“, каза за „Конкурент“ председателят на ОС на БФС Иво Марков. Той допълни, че работното съвещание с представителите на детско-юношеския футбол ще е в края на месеца.