Крими

Пенсионер помете 6-годишен на пешеходна пътека

  14.08.2018 11:46             
Пенсионер помете 6-годишен на пешеходна пътека

Възрастен шофьор с „Фолксваген Голф” е блъснал тази сутрин 6-годишно момченце на пешеходна пътека в центъра на Монтана. Малкият М.М. като по чудо е пострадал леко. Детето е с охлузни рани по гърба, прегледано е в спешния център на местната болница и е освободено за домашно лечение. Очевидци на инцидента разказват, че детето буквално било подхвърлено като топка от завиващшия автомобил. Мъжът зад волана на немското возило е над 70-годишен, казаха от полицията. Направен му е тест за алкохол и той е отрицателен. На мястото е извършен оглед, съобщиха криминалисти.

Пешеходната пътека, където е станал инцидентът, е на едно от най-оживените кръстовища в центъра на града на улиците „Бар Борис Трети” и „Александър Стамболийски”. Тя свързва два медицински центъра, има аптеки, стоматология, а само на около 20 метра е входът на областната дирекция на полицията.

Момченцето било с 55-годишната си баба и братчето си. Тримата пресичали улицата, за да стигнат до единия от медицинските центрове. Колата идвала по „Стамболийски” от улицата на полицията. Всичко станало за част от секундата. Семейството било вече по средата на пътеката, шофьорът свил по „Цар Борис Трети” без изобщо да спре и ударил малкия М.М.

„Това е ужасно място. Тук има струпване на автомобили и пешеходци постоянно. Голяма част от шофьорите са много внимателни, защото е пълно с възрастни хора и майки с малки деца. За съжаление има и такива, които явно не гледат или си отвличат вниманието.”, коментират граждани.

По случая се води разследване.