Свят

Как да скрием факта, че сме прочели дадено лично съобщение във Facebook

  14.08.2018 10:00             
Как да скрием факта, че сме прочели дадено лично съобщение във Facebook

Вероятно всеки един от вас е попадал в тази ситуация. Изпращат ви лично съобщение във Facebook, прочитате го, но по една или друга причина не отговаряте веднага. Вероятно бързате за среща или пък имате гости, на които трябва да обърнете внимание. Няма значение… Причините може да са всякакви.

Изведнъж обаче човекът отсреща започва да ви се сърди или да ви държи сметка защо не сте му отговорили, тъй като е видял, че съобщението му е било прочетено (seen).

Принудени сте да се обяснявате и оправдавате, а дали ще ви повярват, това вече е друг въпрос. Естествено, Facebook не позволява да се изключва опцията Seen.

За щастие обаче има една алтернатива, която (частично) решава този проблем.

Unseen – една безплатна приставка за Chrome. Веднъж щом я инсталирате в своя браузър, всяко съобщение, което прочетете през него, няма да бъде маркирано като Seen от Facebook.  По този начин ще можете да отваряте съобщенията си и да ги четете на спокойствие, без подателят да знае, че сте го направили.

Това разбира се не важи за случаите, когато отваряте съобщението през мобилното приложение Messenger, но все пак е нещо, нали? Когато инсталирате Unseen, в горния десен ъгъл на Chrome ще се появи неговата иконка. От нея можете да го включвате или изключвате, когато пожелаете.

Ако кликнете с десен бутон върху нея и изберете Options, можете да блокирате и индикатора, който показва на отсрещния човек, че в момента му пишете нещо (Typing…).

Друга интересна характеристика на Unseen е, че ръчно можете да маркирате онези съобщения, които искате да се отбелязват като Seen на подателя. За тази цел е необходимо първо да изключите Unseen и да затворите всички чат прозорци. След това натиснете бутона Refresh (презареди страницата) на своя браузър и отворете съобщението, което искате да бъде маркирано като Seen.

По този начин имате пълен контрол над комуникацията с хората около вас. Ако не през мобилния телефон, то поне през вашия компютър. 

обектибг