Спорт

Моделисти печелят 6 отличия в "Еlectric on road", наблюдател от ЕФРА идва за „Гран При Леденика 2018”

  14.08.2018 07:26             
Моделисти печелят 6 отличия в \

Състезателите на СТМК Враца завоюваха 6 медала във 2-ия кръг от държавното първенство на БФАМС в класове "Еlectric on road". Надпреварата, с участието на представители на  5 клуба с 30 модела, се проведе в Сливница.

Кристиян Костадинов от Русе грабна титлите в 3 от 4 класа. В „1/10 Electric Touring” той изпревари Петър Стаменов от врачанския клуб. Подгласници на Кристиян в „1/10 Electric Super Stock” станаха Петър и Боян Стаменови от града под Околчица. В „1/10 Electric Stock” за деца и начинаещи състезателите на СТМК Враца Любомир Цветомиров, Александър Вълков и Самуил Кулев са съответно втори, четвърти и пети. Първенец отново е Костадинов. Хегемонията му бе нарушена единствено в клас „1/12 Electric”, където спечели Николай Георгиев от Пазарджик, изпреварвайки Самуил Кулев и Александър Вълков.

Призьорите бяха наградени от организатора на състезанието Калин Кокошаров и зам.-председателя на БФАМС Дамян Петров.


Следващото състезание в календара на федерацията е „Гран При Леденика 2018” /off road/, организирано със съдействието на Община Враца. То ще се проведе в периода 7-9 септември в местността Леденика.
„За първи път на състезание в България ще присъства наблюдател от европейската федерация /ЕФРА/ за оценка и препоръки относно организиране на първенство на Стария континент през 2019 г.”, уточни Дамян Петров.