Спорт

Йоана чупи рекорди с 6 от 9 титли за Ванто, 6 медала и за Ванеса /СНИМКИ/

  13.08.2018 15:55             
Йоана чупи рекорди с 6 от 9 титли за Ванто, 6 медала и за Ванеса /СНИМКИ/

Феноменално се представиха състезателите на видинския клуб Ванто в държавното индивидуално първенство по кану-каяк в Пловдив, печелейки 14 медала – 9 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. За трета поредна година Йоана Георгиева триумфира с 6 титли – по три при девойките младша и старша възраст, чупейки рекорди. В двете групи възпитаничката на Цветан Иванов отвя конкурентките си в дисциплините 200 м, 500 м, и 1000 м едноместен каяк. Съотборничката й Ванеса Димитрова също участва в 2 възрасти. При децата тя бе най-бърза на 500 м, 1000 м и 2000 м едноместен каяк. При по-големите от нея девойки младша възраст Ванеса стана вицешампионка на 200 м и 1000 м, финиширайки непосредствено след Йоана, а на 500 м взе бронза. Медал със същото покритие завоюва и Николай Николов. Той остана трети на 200 м едноместен каяк при юношите младша възраст.

„За мен не е изненада представянето на състезателите, защото знам как се подготвят и на какво са способни. Успехите им са атестат за добре свършена работа”, коментира за „Конкурент” треньорът Цветан Иванов.

От децата, с които работят колегите му Стефан Илиев и Радослав Каменов, Виктор Иванов е със сребро на 500 м едноместно кану. Ивайла Иванова, която е единственото момиче в школата на Ванто, гребящо с кану, участва при по-големите от нея с 2-3 г., тъй като в нейната възрастова група на практика няма конкуренция. Тя завърши 4-а на 500 м. На същата позиция при момчетата на 500 м и 1000 м двуместно кану са Кирил Кирилов и Константин Иванов. По-малко от половин секунда ги лиши от медали на двете дистанции. Те, заедно с Мартин Теодосиев и Виктор Тодоров участваха и в четворка кану на 1000 м, където отново финишираха 4-и.

От най-малките представители на Ванто, които гребат едва от два месеца, впечатли Мирияна Славкова, която е 4-а на 500 м едноместен каяк. На същата дистанция четворката каяк в състав Илияна Славкова, Никол Асенова, Габриела Маринова и Калина Станчева се нареди на 5-а позиция.  

„Тези деца участваха с огромен хъс. Трябва им обаче още време. По-добрите резултатите при тях ще са налице през следващата година”, каза за „Конкурент” треньорът Стефан Илиев.