България

Шум и музика по морето? Затварят 2 заведения

  13.08.2018 15:34             
Шум и музика по морето? Затварят 2 заведения

Две заведения по южното Черноморие са затворени заради силен шум след 23.00 часа, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Едното се намира в курорта "Слънчев бряг", другото е до Созопол.

"Всички почиващи имат право на спокойствие от 23.00 до 7.00 часа. Въпреки многократни проверки, някои заведения продължават да погазват правилата, да нарушават системно разпоредбите на РЗИ и да озвучават открити площи", посочи вицепремиерът.

По думите му двете заведения многократно са нарушавали разпоредбите на Регионалната здравна инспекция. Първите проверки са извършени още на 8 юни. На 9 и на 11 юни представители на заведенията са подписали заповеди с предписания.

На 5 август, след множество сигнали, от РЗИ е направена нова проверка и са установени мероприятия с по няколко хиляди души в откритите площи на плажа и пред двете заведения, съобщава "Фокус".

Симеонов уточни, че е разпоредено заведенията да спрат звука, но те отказали. Затова на 10 август са им връчени заповеди за преустановяване експлоатацията на обектите.

Директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров съобщи, че към момента са издадени 84 протоколи с предписания, 6 акта за административно нарушение, 22 заповеди за спиране на озвучаване след 23.00 часа и 2 заповеди за спиране на дейност.

www.dnes.bg