Събития

Най-после започнаха да ремонтират опасна сграда в центъра на... СНИМКИ

  13.08.2018 15:10             
Най-после започнаха да ремонтират опасна сграда в центъра на... СНИМКИ

Започна дългоочакваният ремонт на сградата на бившето полицейско управление във Враца. Зданието, което се намира на тихите улички „Георги Бенковски“ и „Пенчо Славейков“, от години се руши заради липсата на добър стопанин. Такъв по документи е държавата, респективно областният управител има грижата за сградата.

От началото на седмицата започна подмяната на покрива му, видя репортер на „Конкурент“. Работата е възложена на местна фирма, като засега се придвижда само смяната на греди, летви и нови керемиди.

С невъоръжено око се вижда, че зданието се нуждае от основен ремонт. До средата на 2004 г. в него се помещаваше районното полицейско управление.

Постановление на министерския съвет №125от 29 юни т.г. финансира ремонтните дейности на покривната конструкция на сградата, съобщиха от областна администрация във Враца, която е собственик на имота. Средствата за дейностите са в размер на 53 823 лева. Те бяха отпуснати на същото заседание на кабинета „Борисов – 3“, в което за Врачанско бяха отпуснати средства за почистване на речните корита в размер на 147 486 лева.

Четете повече във в. „Конкурент“ – всекидневникът на Северозапада.