Свят

Пиян и бит от полицаи мъж извади пистолет и започна да стреля по тях (ВИДЕО 18+)

  13.08.2018 06:55             
Пиян и бит от полицаи мъж извади пистолет и започна да стреля по тях (ВИДЕО 18+)

Полицията в щата Пенсилвания в САЩ е публикувала видеоклип в YouTube, който показва момента, в който пиян шофьор е бил задържан на пътя в Нортхемптън Каунти. Мъжът бил спрян и помолен да премине тест за трезвеност. Когато органите на реда установили, че водачът е пиян, те се опитали да го задържат. Нарушителят оказал съпротива, след което полицаите използвали травматично оръжие и освен това го ударили.

Въпреки шока от травматичното оръжие и юмруците на полицаите, мъжът успял да се измъкне, да стигне до шофьорската седалка на колата си, да извади пистолет и да открие огън по полицията. И двамата полицаи били ранени.

След това престъпникът се качил в колата си и въпреки отговора с оръжие на полицейските служители, изчезнал от мястото.

Един от служителите на реда е бил в кома след инцидента. Той прекарал 12 дни в нея, а след това прекарал още един месец в болницата.

22-годишният жител на Пенсилвания е бил арестуван и признат за виновен в опит да убие полицейски служители. Адвокатите му заявили, че той е стрелял в полицаите, защото се е страхувал за живота си.

Инцидентът се случил през 2017 г., но полицията публикува видеото едва сега, за да покаже на обществото цялата опасност в работата на полицейските служители.

ВИДЕО в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/uzhasyavashchi-kadri-piyan-i-bit-ot-politsai-mzh-izvadi-pistolet-i-zapochna-da-strelya-po-tyakh-video-18_news619917.html