Крими

ОБНОВЕНА+СНИМКИ Два трупа при челен сблъсък край Борован

  12.08.2018 16:35             
ОБНОВЕНА+СНИМКИ Два трупа при челен сблъсък край Борован

Двама души загинаха на място при челен сблъсък на второкласното шосе между Враца и Оряхово. Зловещият удар е станал към 15 часа в отсечката между Борован и Добролево при сблъсък между "Тойота" с врачанска регистрация и "Хюндай" със софийски номера. Японската кола е пътувала към Козлодуй, когато в нея се е забил корейския автомобил.

Свидетел на ПТП-то е румънски шофьор, който бил изпреварен от едната от двете леки коли. Именно тираджията се обадил на тел. 112 и казал на разследващите, че водачът на изпреварилия го автомобил е пишел нещо на телефона си. 200 метра по-късно последвал жестокия удар между двете леки коли. ПТП-то е станало на прав участък с перфектна видимост от поне 1 км, припомнят шофьори.

При жестокия удар на място е загинала жената, возеща се в японската кола. Водачът на корейския автомобил също е издъхнал преди да дойдат линейките.

С две от тях са откарани по един от двете катастрофирали автомобила - мъж на 34 години от София, който се намира в ЦСМП във Враца с тежка политравма и опасност за живота. Другият пострадал е с натрошен крак. Той е приет първоначално в бърза помощ в Бяла Слатина, като се очакваше да бъде транспортиран към Враца.

Вероятната причина за инцидента е навлизане в насрещното движение на едната от двете коли. И двамата шофьори са карали доста бързо, личи от пораженията по возилата.

От Агенция "Пътна инфраструктура" затвориха участъка към 16 часа, докато разследващите извършат обстоен оглед на местопроизшествието.