Спорт

„Смърфовете“ надделяха в спора за Ивайло Методиев след кампа в Барса

  11.08.2018 10:25             
„Смърфовете“ надделяха в спора за Ивайло Методиев след кампа в Барса

Топ реализаторът на Първа Атомна във „Футбол 7“ Ивайло Методиев премина в Локомотив /Пловдив/, след като изкара незабравим тренировъчен лагер в школата на Барса със съдействието на Campus Barcelona и пълната подкрепа на родителите му. Към малкия стрелец имаше интерес и от други грандове, но мениджърите от ДЮШ на „смърфовете“ се оказаха най-настоятелни в ухажването.

По време на тренировъчния камп в Каталуния, българчетата бяха посетени от легендата Мартин Петров, който пожела на 11-годишния Ивайло да следва упорито мечтите си, както той е правил това на неговата възраст.

Ивайло Методиев е роден на 6 януари 2007 г. в София, но живее в Козлодуй. Още 5-годишен негов любим спорт става футболът, въпреки че си го бива също в плуването, тениса на корт, шаха и др. Футболният му ген е по наследство. Ивайло е четвърто поколение футболист, след като неговите прадядо, дядо, баща и вуйчо са ритали в майсторските „А“ и „Б“ групи у нас.

Въпреки крехката си възраст, талантът е категоричен: „Футболът е моят живот и моята съдба!“.

С най-голям принос за успешното развитие на таланта и надграждане на качествата му е треньорът от Първа Атомна Станислав Йорданов-Стамбата. Още един възпитаник на младия спец ще продължи кариерата си в друг клуб. Голмайсторът на „Футбол 9“ Ангел Димитров бе одобрен на кастинга на Лудогорец и от новия сезон става част от ДЮШ в Разград.