Крими

Обрат! Пуснаха Ники Циганчето от ареста, Анри и Манчо...

  10.08.2018 16:54             
Обрат! Пуснаха Ники Циганчето от ареста, Анри и Манчо...

Никола Георгиев, познат във Враца и като Ники Циганчето, от няколко дни е под домашен арест, научи „Конкурент“. Излизането от следствения арест било издействано от софийски адвокат, на когото той се доверил, потвърди сериозен източник, пожелал анонимност. Информацията се оказа интересна за национални сайтове, които заедно с местните научиха новината от konkurent.bg.

Никола Георгиев беше арестуван при голяма операция на ГДБОП в средата на април заедно с още дузина знакови фигури от ъндърграунда. Белезниците тогава щракнаха на китките на братята Анри и Манчо Ковачеви, Първан Славчев-Бункера, Деян Иванов-Духаста... Мартин Иванов-Дългия пък сам се яви за разговор и след няколко часово събеседване беше освободен.

Екшънът беше задействан след разследване на информационен сайт за международен канал за дрога от Южна Америка към Европа, който лъснал след ареста на врачанска пенсионерка на летището в Женева, Швейцария. Към момента задържаната баба Цветана се лекува в клиника в страната на шоколадите, банките и часовниците от рак, който й бил открит. Тъй като нямала какво да губи, пенсионерката натопила доста хора, които от известно време търкат наровете.

Според информацията, с която разполага „Конкурент“, шансът от ареста да излязат Анри и Манчо Ковачеви към този момент се оценява на 0%, тъй като срещу двамата братя има десетки свидетели, косвени доказателства и доста СРС-та. Отделно от това чуждестранни служби поддържали висок оперативен интерес към съдбата на разследването.