Събития

Ансамбъл „Младост” стяга поредно турне в Румъния

  10.08.2018 14:23             
Ансамбъл „Младост” стяга поредно турне в Румъния

Танцов ансамбъл „Младост” към Общински младежки дом-Монтана, взе участие в 19-то издание на Международния фолклорен фестивал „Карпатска Дева” в град Дева, Румъния. От 1 до 6 август българската група, състави от Полша, Сърбия, Черна гора, както и 18 румънски фолклорни формации радваха жителите на окръг Хунедоара с изпълненията си.
Програмата на фестивала включваше участия в различни населени места, между които Бачия, Петрила и Брад. Концертните програми бяха предшествани от дефилета, които даваха възможност на местните жители за много снимки, съхраняващи емоцията от събитието.
Танцьорите от ансамбъл „Младост” бяха изключително впечатлени не само от топлото посрещане на своите домакини и на румънската публика, но и от разнообразната програма, която бе предложена за свободното време.
Освен привлекателните за децата басейн и аквапарк, интересно бе и посещението на крепостта над град Дева, в която са били складирани боеприпаси по време на Втората световна война. Докато някои харесаха и внимателно разгледаха броните и оръдията, други се възхищаваха на красивата гледка, която се откриваше към някогашния „български град” в Румъния.
В него са живели преселници от нашия край, избягали след Чипровското въстание. Ансамбълът се завърна от Дева с хубави спомени и започна подготовка за ново турне до северната ни съседка – в Бъйлещи, в края на август.

dariknews.bg