Събития

Да надникнем в декларациите на властта във Враца

  09.08.2018 15:58             
Да надникнем в декларациите на властта във Враца

Като обективна и независима медиа, „Конкурент“ продължава да информира своите читатели за хората във властта - както за техните управленски решения, така и за имотите, парите и колите им. Тъй като е редно да знаем какво правят хората, които ние, данъкплатците, сме изпратили да ни ръководят, исконно право на журналистиката е да информира обществото за какво се харчат техните данъци.

Каквво са декларирали пред Сметната палата управниците на Враца

Кметът на Враца Калин Каменов е декларирал притежанието на джип "БМВх5", купено през 2016 г. за 3 480 лева, както и два влога по 10 000 лева. В декларацията на градоначанлика пред Сметната палата е посочен и влог от още 10 000 лева на съпругата му Мария.

Заместник-кметът Мария Попова е декларирала потребителски кредит от 10 000 евро, задължения в банка за 23 000 лева има съпругът й Димитър, на когото тя е прехвърлила ползването на "Фолксваген Пасат". Пред Сметната палата Попова е включила приход от над 12 000 лева, получени по чл.35 от ЗДДФЛ.

Заместник-кметът Петя Долапчиева е подала уведомление, в което е информирала, че няма промяна в имотното си състояние.

Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов е декларирал притежание на 1/2 от двустаен апартамент в ж.к. "Дъбника", както и собственост на ливада и гори край село Лиляче. Адвокатът, който кара "Тойота Авенсис", придобита за 3 000 лева през 2016 г., е декларирал налични средства в размер на 7 000 лева, които е успял да спести от заплатата си. От друга стопанска дейност шефът на местния парламент във Враца е събрал 10 292 лева.