Спорт

Левски излъга Ботев за победа с 2:0 на "Огоста" /СНИМКИ/

  05.08.2018 15:15             
Левски излъга Ботев за победа с 2:0 на \

Ботев /Вр/ падна с 0:2 от Левски в Монтана при дебюта на Славиша Стоянович начело на "сините". Станислав Костов и Жерсон Кабрал бяха точни през двете полувреме, а врачани се понравиха с играта си през втората част. Домакините имаха и претенции за дузпа до почивката, които може би бяха основателни. Реферът Стефан Апостолов обаче не отсъди наказателен удар.
Левски започна много силно двубоя и с непрестанни атаки. Домакините видимо бяха притеснени и логично бързо се стигна до гол за "сините". В 8-та мин. Обертан чукна топката към Гомес в наказателното поле, а той леко я продължи към Костов. Нападателят от няколко метра стреля неуспешно веднъж, но направи добавка и прати топката в мрежата на Николай Кръстев.
Левски продължи да владее инициативата, а удар на Обертан беше париран от бранител. В 33-та мин. Ботев имаше сериозни претенции за дузпа. Юлиан Ненов стреля от дистанция, но топката се отби в ръката на Станислав Костов. Стефан Апостолов прецени, че дузпа не трябва да бъде отсъждана.
Врачани започнаха добре втората част и натиснаха своя съперник. Левски обаче се справяше добре в защита и Мартин Полачек не бе особено притесняван. Спас Георгиев бе близо до изравнително попадение, но бранител на гостите отново се намеси решително. Халфът бе на отлична възможност само минута по-късно, но ударът му отново бе избит в корнер. 
Левски можеше да реши всичко след грешка в отбраната на Ботев, но Обертан се засуети, вместо да подаде, и топката му бе избита. Малко по-късно и Кабрал се озова на отлична позиция, но ударът му премина над вратата на Николай Кръстев. В 85-та мин. всичко в двубоя бе решено. Жорди Гомес намери Кабрал на границата на наказателното поле, а холандецът излъга Фиданин и без колебание изстреля бомбен шут, който намери горния ъгъл на вратата на Кръстев за крайното 0:2.

След три изиграни кръга Левски има 7 т. и е начело. След "сините" е ЦСКА с 6 и мач по-малко. Ботев /Вр/ е на дъното с три загуби от три мача и 0 т.

За Ботев играха: Николай Кръстев, Андреас Васев, Атанас Фиданин, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Даниел Гаджев /80 Иван Колев/, Ивайло Михайлов, Йордан Апостолов /76 Георги Вълчев/, Мариян Иванов, Петър Атанасов и Юлиан Ненов /62 Спас Георгиев/.

За Левски ритаха: Мартин Полачек, Аймен Белаид, Холмар Ейолфсон, Давиде Мариани, Жорди Гомес /90 Ивайло Найденов/, Милош Цветкович, Хали Тиам, Жерсон Кабрал /89 Станислав Иванов/, Давид Яблонски, Станислав Костов /62 Серджиу Буш/ и Габриел Обертан.

 Мачът по минути:

3-а мин. удар на Давиде Мариани бе блокиран от Мариян Иванов. На официалната трибуна са кметовете на Враца и Монтана - Калин Каменов и Златко Живков, на няколко метра един от друг. На стадиона са и съгледвачи на Нант заради исландския национал Ейолфсон. В състава на "сините" има само един българин - централният нападател Станислав Костов.

 

8-а мин. Гол! Габриел Обертан изведе на чиста позиция Костов и той мушна от 5 м топката в мрежата за 0:1.

21-а мин. жълт картон за Гаджев заради нарушение срещу Костов. Разпокъсана игра между двете полета след гола, без опасности за вратарите.

32-та мин. жълт картон за Яблонски, спрял с цинично нарушение Петър Атанасов.

33-та мин. първа възможност за Ботев, удар на Юлиан Ненов срещна ръката на Костов в пеналта, преди топката да бъде уловена от Полачек. Реферът Стефан Апостолов обаче си затрая.

34-та мин. жълт картон за Атанас Фиданин.

36-та мин. жълт картон и за Мариян Иванов.

40-та мин. Керчев блокира опасен шут на Костов.

42-та мин. Апостолов стреля над гредата.

Край на първата част

Начало на второто полувреме

46-а мин. проблем с излъчването от стадион "Огоста". Коментарът за мача е от студиото в София.

47-а мин. удар на Кабрал, Кръстев улови топката.

52-а мин. Петър Атанасов получи удобна топка, но си поведе дълго и Яблонски ликвидира опасността.

56-а мин. жълт картон за Тиам. Ботевци тръгнаха смело напред и притесняват съперника си.

61-та мин. жълт картон и за Иво Михайлов.

62-та мин. първа смяна в Ботев. Спас Георгиев замени Юлиан Ненов.

63-та мин. смяна и в Левски. Серджиу Буш замени Станислав Костов.

67-та мин. шут на Апостолов бе блокиран. Керчев стреля с глава над гредата.

71-та мин. натискът на врачани се засилва. Малко не достигна на Спас Георгиев да изравни.

75-та мин. втора смяна за Ботев. Георги Вълчев влезе на мястото на Йордан Апостолов.

79-а мин. контраатака на Левски. Пропуск на Кабрал.

80-а мин. последна смяна в Ботев. Иван Колев замени Дани Гаджев.

85-а мин. Гол! Страхотен удар на Кабрал направи безпомощен Кръстев за 0:2.

89-а мин. Станислав Иванов замени Жерсон Кабрал.

91-а мин.Ивайло Найденов замени Жорди Гомес.

92-а мин. жълт картон за Яблонски.

94-а мин. Край на мача. Победа за Левски с 2:0.

Ръководството на Ботев /Враца/ сюрпризира неприятно днес футболните фенове в Северозапада с цени на билетите от 15 лв. за мача с Левски, който започна в 18.30 ч. на стадион „Огоста“ в Монтана. От четвъртък до събота билетите във Враца се търгуваха по 5 лв., но на касите на „Огоста“ днес цената за феновете на домакини и гости е 15 лв.   

„Всеки, който запази всичките си билети от нашите „домакински“ мачове в Монтана ще получи абонаментна карта за стадион „Христо Ботев“ на преференциална цена. Смятаме, че това е най-добрият начин да благодарим на хората“, заявиха от ръководството на Ботев.