Лайфстайл

5 въпроса, които да си зададете, преди да дадете втори шанс на бившия

  28.07.2018 16:09             
5 въпроса, които да си зададете, преди да дадете втори шанс на бившия

Умните хора казват, че старата любов ръжда не хваща. Така ли е наистина? Има връзки, които приключваме с размах и други, които оставят у нас усещането за нещо недовършено, към което рано или късно ще се върнем. Това е нормално.

Човешкото сърце не е машина, на която да зададеш точните настройки. Проблемът идва, когато някоя от бившите ви любови се завърне от нищото, молейки ви за втори шанс. Как трябва да постъпите? Отговорът на този въпрос не е никак прост и трябва да вземете предвид няколко неща.

Ето и насоките за размисъл, които в крайна сметка ще ви помогнат да вземете най-правилното решение в тази ситуация:

1. Имате ли човек до себе си в момента

Ако сте обвързана, решението ще е много по-трудно. От една страна фактът, че дори го обмисляте, означава че настоящата ви връзка не е съвсем наред. От друга – ще трябва да криете някакви неща от настоящата си половинка, ще се разкъсвате между двамата мъже и накрая ще трябва да нараните някого.

2. Как сте се разделили с въпросния бивш

Той ще ви сваля звездите и луната. Молейки ви да се върнете при него, ще обещава, ще се кълне и т. н. Кой обаче сгреши първия път? Изневери ли ви? Не ви уважаваше? Беше прекалено голям егоист? Тежестта на грешката ще ви помогне да разберете дали наистина се е поправил или просто ще направите едно повторение. Вземете предвид и това кой кого остави! Ако той ви е зарязал, няма голяма логика изведнъж да ви е заобичал безумно.

3. Къде е бил досега

Би било доста странно, ако сте скъсали преди време, загубили сте всякаква връзка и изведнъж той се появява и настоява да се съберете. Ако наистина е държал на вас, имал е някакви чувства и т. н., не е ли по-логично да е потърсил контакт по-рано? Разпитайте го внимателно какво и с кого е правил досега.

4. Анализирайте собствените си чувства

Защо неговата поява разклаща ежедневието ви? Самотна ли сте? Винаги сте го обичала? Не сте щастлива в настоящата си връзка? Имате ниско самочувствие и това, че той ви иска, ви кара да се чувствате по-добре? Двама души трябва да са заедно по правилните причини – чувства, пасват си, по-добре им е заедно отколкото отделно. Ако при вас не е така, по-добре не се връщайте назад.

5. Застраховайте се

Помислете си в перспектива. Искате ли да сте с този човек и след 5 години? Искате ли семейство с него? Избистрете за себе си какви са вашите планове и желания в личен план за следващите няколко години поне и ги обсъдете с него преди да вземете решение. Така ще видите дали сте на една вълна и какво да очаквате от него.

Източник: tialoto