Крими

Потвърдиха официално новина на konkurent.bg за убийството в Мездра

  23.07.2018 07:57             
Потвърдиха официално новина на konkurent.bg за убийството в Мездра

Полицията официално потвърди новината на konkurent.bg  от снощи, че пребитият при пиянски скандал жител на Мездра е издъхнал от травмите си във врачанската болница. Останалите медии научиха от нас, че срещу извършителя на побоя е повдигнато обвинение за причиняване на смърт -

http://konkurent.bg/article/130093/umria-mujut-prebit-pri-piianska-svada-v-mezdra

В бюлетина на ОД на МВР във Враца припомниха, че в 09.23 ч. в събота в РУ-Мездра е получено съобщение, че в двора на частен дом в железничарския град е намерен в безсъзнание, с кръв в лявата част на главата Е.И., на 42г. от Мездра.Пострадалият е настанен в ООРИЛ при МБАЛ "Христо Ботев“ във Враца с опасност за живота.

След проведените оперативно издирвателни мероприятия ченгетата стигнали до извършителя на деянието - 68-годишният Н.Н., познат в ромската махала на Мездра и с прякора си Кало. Разследващите изяснили, че след пиянска свада в петък около 23 часа Кало нанесъл удар с дървен предмет - дръжка на брадва, в лявата част на  главата на пострадалия. От полицията още вчера съобщиха, че извършителят е задържан за срок до 24 часа в РУ-Мездра.

В неделя обаче било получено съобщение, че пострадалия Е.И. е починал. С постановление на окръжната прокуратура във Враца от вчера Кало е задържан за срок от 72 часа, като срещу него ще бъдат повдинати обвинения за извършено престъпление по чл.115 ал.1 от НК.