Събития

Театърът в Монтана показва 2 постановки в крепостта Баба Вида

  22.07.2018 14:06             
Театърът в Монтана показва 2 постановки в крепостта Баба Вида

Драматичният театър от Монтана за поредна година е сред основните гости на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“, който се провежда във Видин, похвалиха се от храма на Мелпомена.

Веднага след откриването утре, още във втория фестивален ден, на 24 юли от 11 часа, Монтана ще се представи с детското представление „Състезание чудно с петле ранобудно“ от Альоша Бехар на откритата сцена пред художествената галерия в града. В представлението участват Александър Христозов, Лилия Лилова и Мила Топалова.

Същата вечер, но от 20 часа, зрителите на откритата сцена на крепостта Баба Вида ще се докоснат до историята на най-великия любовник на всички времена. Пиесата от Анатолий Крим с режисьор Минчо Събев „Мистерията Дон Жуан“ ще увенчае втората фестивална вечер край Дунав. В постановката участват актьорите: Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Асен Таков и Димитрина Проданова.

От Драматичен театър – Монтана припомниха, че трупата им е сред малкото в страната, които Община Видин удостоява с честта да се представят ежегодно на сцената на историческата крепост.