Събития

Горещото време възбуди джигитите

  22.07.2018 13:49             
Горещото време възбуди джигитите

Повишението на температурите през юли превъзбуди диваците във Враца, а среднощните гонки отново започнаха да тормозят хората. Десетки сигнали в социалните мрежи говорят, че недисциплининирани шофьори препускат с мръсна газ по булевардите "Екзарх Йосиф", "Втори юни", "Васил Кънчов" и "Мито Орозов", установи репортерска проверка на "Конкурент".

Като че ли водещ мотив в "преследването" по тъмно е да има нов асфалт. И тъй като напоследък във Враца се асфалтира здраво, шофьорите не пропускат да изпитат мощността на двигателите си по новозавършените участъци. Има сигнали, че препускания има дори по незавършения Крайречен булевард, но с оглед на очакваното  скорошно приключване на дейностите, нека се готвят за неистовия вой на моторите и хората с жилища около Табашкия мост.

При всички сигнали, подадени основно в социалните мрежи, недоволни врачани питат какво прави полицията нощем и дали наистина работи видеонаблюдението в града. Хората препоръчват поставянето на патрулни постове поне на няколко невралгични места - край пожарната, около болницата, край митницата, около стария пазар. Запознати прогнозират, че резултатите ще бъдат и видими, и адекватни.