Спорт

Дубъл за U17 и U15 на Ботев в Монтана

  22.07.2018 13:37             
Дубъл за U17 и U15 на Ботев в Монтана

U17 и U15 на Ботев, които се готвят за елитните групи, победиха връстниците си от Монтана в контроли, играни на изкуствения терен в парк „Огоста“.

Юношите младша възраст на врачани се наложиха с 2:0. Валентин Георгиев-Джони отбеляза попаденията.

„Доволен съм, като се има предвид, че 7 човека отсъстваха по различни причини. Добре се представиха момчетата, които са на проби. Изпуснахме още 3-4 положения. Доста полезна контрола, с оглед на факта, че тренировките ни до момента са изцяло физически“, каза наставникът на ботевци Любен Любенов.

U15 на врачанския клуб постигна успех с 9:0. Дошлият от Берковица Алекс Найденов реализира хеттрик. Пламен Спасов стана автор на 2 попадения, а по веднъж вкараха Мирослав Маринов, Цветислав Цветанов и каращите проби Цветомил Иванов от Мездра и Йосиф Иванов от Бяла Слатина.

„Не се заблуждаваме, че сме много силни, въпреки изразителната победа. В състава на съперниха липсваха няколко основни фигури, но ситуацията бе същата и при нас. Всичките 22-ма играчи влязоха на терена, като само вратрят Любомир Василев остана под рамката през целия мач“, каза треньорът на Ботев Лукан Луканов.

На 28 юли формациите на Монтана ще върнат визитата във Враца.