Свят

Почернена майка: Синът ми бе брутално убит заради забавен статус с пенис във фейсбук (СНИМКИ)

  22.07.2018 06:48             
Почернена майка: Синът ми бе брутално убит заради забавен статус с пенис във фейсбук (СНИМКИ)

Почернена майка, чийто син беше удушен заради шега във фейсбук, предупреждава за опасностите от социалните медии. Хелън Годън е преследвана от мисълта, че едно кликване на мишката е сложило край на живота на любимия й син Карл Грегъри в Кент, Англия.

20-годишният младеж се пошегувал с бившата си приятелка Хлои, пускайки снимка на жена, скачаща върху гигантски статуи на пениси. Той добавил и надпис: "Как повечето жени превъзмогват бившите си".

Шегата довела до убийството. Миналата година Карл бил удушен на паркинга на мол, като килърът после стъпкал главата му, "сякаш тъпче муха".

Карл Грегъри е бил диагностициран като дете със синдрома на Аспергер и ADHD (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност).

"Сигурна съм, че никой не е смятал, че този ден ще завърши с убийство, но хората виждат нещо във фейсбук и се надигат, чувствайки се големи и силни, когато са сами пред компютъра. Те правят планове и нещата бързо се измъкват от контрол", споделя майката. Хелън добавя, че, макар социалните медии да могат да обединяват хората, тя също има опасна страна, тъй като шегите могат да причинят престъпление.

През март м.г. Джон Диксън, на 27 г., бе признат за виновен в убийството на Карл и бе осъден на затвор. По време на престъплението убиецът бил придружен от негов приятел. Хлои преди това им се оплакала, че чрез поста си Карл я нарекъл "к***а".

Джон имал драскотини по лицето си след атаката. Предполага се, че са били от Карл, докато се борил за живота си до последната секунда.

Превод: БЛИЦ