Събития

Обновяват парка „Слончето“ в Бяла Слатина

  21.07.2018 16:24             
Обновяват парка „Слончето“ в Бяла Слатина

Община Бяла Слатина стартира нов проект след спечелен конкурс „Обичам природата – и аз участвам“ , в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2018 г., финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС)

Преди броени дни стартира реализацията на дейностите по обновяване и облагородяване на зоната за игри и отдих в близост до сградата на НЧ „Развитие - 1892“, познат повече като парк  „Слончето“.

В началото на 2018 г. Община Бяла Слатина кандидатства в конкурс „Обичам природата – и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2018 г. за осигуряване на част от необходимите средства. Договорът за финансиране с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), на обща стойност 9 995 лв., е подписан на 15 юни 2018 г.

По проекта е осигурен ресурс за закупуване и доставка на детските съоръжения за игри и забава, кошчета за отпадъци, тревна смеска и храсти. От собствен принос, със средства от общинския бюджет са осигурени допълнителни средства за подмяна на настилки, полагане на ударопоглъщаща настилка, ново осветление, подмяна на бордюри, възстановяване на липсващи мраморни плочи, измиване с пясъкоструй и др.

Основната цел е чрез проектното и допълнителното финансиране, осигурено от Общината, парка „Слончето“ и зоната в близост до Културния дом в Бяла Слатина да се превърнат отново в предпочитано място за отдих, забавления и игри. С превръщането на парка в привлекателно място за развлечения на малки и големи, Община Бяла Слатина не само ще осигури по-добра жизнена и екологична среда, но ще създаде естетична среда и атмосфера за социална ангажираност сред подрастващите, техните родители, жителите и гостите на града.