Събития

Добри новини за малката Инес, утре пътува за Турция

  21.07.2018 15:45             
Добри новини за малката Инес, утре пътува за Турция

Хора с добри сърца дадоха шанс на 14-годишната Инес от Враца да замине на лечение в Турция, научи „Конкурент“. Момиченцето ще отпътува до чуждестранната клиника още в неделя вечерта, благодарение на помощта на стотици благодетели.

Само за ден, по време на благотворителния базар, организиран в града под Околчица, в помощ на момиченцето бяха събрани 25 хил. лв.

„Остват още 15 хил. лв. за първата оферта, но и днес продължаяваме да събираме средства за малкото ангелче“, каза Биляна Тодорова, която е сред организаторите на благотворителната кампания и е лична приятелка на семейството. По думите й, вече са набавени парите за линейката, с която Инес ще отпътува до Турция, под зорките грижи на медик.    

„Благодарим на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов, който навръх рождения си ден дари средства в помощ на малкото дете в нужда. Благодарим и на всички хора от Враца, региона и цялата страна, които взеха присърце каузата и помогнаха с каквото могат. Продължаваме да набираме средства за Инес, тъй като сега, след като я прегледат в клиниката, ще действат според състоянието й. Може би следващата оферта ще се промени, но със сигурност тя ще има нужда от много изследвания. Само един 5D скенер е 5 хил. евро”, разказа Биляна. Тя не пропусна да благодари и на дамите от фейсбук групата „С вяра в доброто – подари надежда“, благодарение на които Инес сбъдна мечтата си – получи професионален графичен таблет, на който може да упражнява любимото си хоби – да рисува.

„Страшно много се зарадва на подаръка. Вчера следобяд й го връчиха и тя е много щастлива. Не е рисувала на такъв и веднага започна да разучава всички възможности на това ново за нея приспособление. Благодарим на жените, които плетат надежда и даряват усмивки за децата в нужда“, сподели развълнувано Биляна Тодорова и призова отново да дарим надежда за живот на едно прекрасно българско дете.

Всеки, който желае да помогне, може да посети благотворителния базар във Враца, който се намира пред бившето кино „Коларов“.

Средства могат да се изпращат и на следната дарителска сметка:

ОББ гр Враца
BG43UBBS80021065830440
BIG UBBSBGSF
Инес Петрова Иванова
Пей Пал : [email protected]