Спорт

Ботев вкара 2 гола, но падна с 1:2 от Черно море

  20.07.2018 19:08             
Ботев вкара 2 гола, но падна с 1:2 от Черно море

Врачанският Ботев започна с поражение участието си в елитното футболно първенство, след като отстъпи нелепо с 1:2 при гостуването си на Черно море. Мачът на стадион "Тича" във Варна можеше да завърши 8:6, ако нападателите на двата тима бяха вкарали всички положения, които създадоха в срещата.

Гостите влязоха по-добре в двубоя и откриха резултата още в 5-та мин., когато с топовен шут от 30-ина метра Петър Атанасов уцели лявата греда, а топката се търкулна зад гърба на вратаря на домакините Благой Макенджиев. До почивката врачани шокираха домакините и с втори гол - той падна в 13-та мин., когато Юлиян Ненов опъна мрежата, но реферът Волен Чинков отмени попадението поради засада.

"Моряците" отговориха с опасни изстрели на Дани Кики в 15-та и Мартин Минчев в 26-та мин. Последваха две опасности за гостите след атаки на Ненов, за да дойде 41-та мин., когато след пробив на Канонго топката беше избита от вратаря Митов, удари се в лявото коляно на Мариян Иванов и влетя в мрежата на врачани за 1:1.

След почивката съперниците изнесоха супер продукция, в която липсваше само завършващият удар. Гол падна чак 3 мин. преди края на редовното време, когато след корнер резервата Георги Божилов забоде топката под гредата на Митов за 2:1. Преди това и домакини, и гости изиграха внушителни 45 минути, в които опасностите се редяха пред вратите. Ндонгала и Жоржиньо съсипаха от пробиви крайните врачански защитници, но така и не успяха да преодолеят Митов, а на другата врата Макенджиев правеше чудеса, за да спре ударите на Атанасов и Домовчийски. В 81-та мин. резервата Стоев открадна топката от притичалия до тъча Макенджиев и изведе на празна врата Атанасов, чийто шут беше париран на голлинията от Стефан Станчев.

СТАТИСТИКА

Черно море - Ботев 2:1

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Станчев, Хасани, Димов, Кононго, Илиев, Витанов, Минчев /68 Зехиров/, Ндонгала, Кики /60 Божилов/, Жоржиньо /76 Йосков/.

БОТЕВ: Митов, Ненов /70 Георгиев/, Керчев, Иванов, Милчев, Гаджев /73 Стоев/, Апостолов, Атанасов, Михайлов, Васев, Домовчийски /83 Колев/.

Голмайстори: 1:0 Атанасов /5/, 1:1 Иванов /41-автогол/, 2:1 Божилов /87/.

ВИЖТЕ РАЗВОЯ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ

Солидно присъствие на фенове от Враца подкрепят своите любимци на стадион "Тича". 100-ина човека са в "клетката" за гости.

НАЧАЛО НА СРЕЩАТА

Ботев провежда първата атака към някоя от вратите. Юлиян Ненов в 30-та секунда разкъсва отбраната на домакините, но ударът на Валери Домовчийски е слаб и париран от защитата.

3-та мин. Стефан Станчев пробва рефлекса на Митов.

5-та мин. Гооооол за Ботев! Петър Атанасов с тупалка от 27-28 метра нацели лявата греда, а топката се озова в мрежата зад гърба на Макенджиев. Атанасов завърши скоростна контраатака, започната от Юлиян Ненов и продължена от Йордан Апостолов.

7-та мин. Апостолов отправи точен удар към вратата на Черно море.

13-та мин. Ненов вкара и втори гол, но Волен Чинков го отмени поради засада, за която сигнализира Дениз Соколов. Много спорно решение, което по-скоро ощетява бойката игра на гостите.

15-та мин. Дани Кики стреля опасно към вратата на Митов, а топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

26-та мин. Минчев шутира остро, а Митов отбива, като топката попадна в Ндонгала след чието центриране гостите се разминават с попадение в мрежата си след удар с глава на Кононго. Решителна намеса на Милчев праща кълбото в корнер.

28-та мин. остра контра на врачани, но Хасани успява да открадне топката от нахлуващия към вратата Юлиян Ненов.

31-та мин. Апостол извежда Ненов, чийто удар се отбива в защитник и излиза в корнер – поредна опасна контраатака на врачани.

Нелепо - 1:1. В 41-та мин. след рикошет в коляното на Мариян Иванов, Черно море изравнява. Атаката беше подета от Кононго по левия фланг, който и центрира остро, а вратарят Митов изби, като Иванов се озова на неподходящото място.

45-та мин. Мартин Минчев от домакините получава жълт картон, след като влезе с бутоните в гърдите на Ивайло Михайлов, който е най-малтретирания футболист на врачани преди почивката.

КРАЙ НА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двамата старши-треньори не са направили смени на почивката итотборите излизат със стартовите си състави. Черно море натисна сериозно веднага след паузата.

48-та мин. Опасност пред вратата на гостите. Ндонгала пробива по дясното крило и центрира, а Жоржиньо надскача Милчев и от 2 метра бие покрай вратата.

49-та мин. Петър Витанов пробива отляво и пуска чудесен пас за Жоржиньо, който оплете топката в мрежата, но от външната страна.

Ивайло Михайлов получава жълт картон след груб фаул срещу Ндонгала край тъчлинията.

58-та мин. Жоржиньо проби по левия фланг, стигна до аутлинията и върна топката за Ндонгала, чийто удар беше париран от Керчев.

63-та мин. Ботев беше близо до втори гол. Петър Атанасов шутира силно от 7-8 метра, но Благой Макенджиев се хвърли като лъв и отби отиващата към мрежата му топка. Атанасов завърши атака, започната от Ненов, който подаде към Домовчийски, а нападателят хитро пропусна топката, за да даде възможност на Атанасов да стреля.

66-та мин. Ндонгала матира Васев и Апостолов, и през шпагата на Керчев стреля опасно, а топката мина край дясната греда на вратата, пазена от Митов.

68-та мин. Жоржиньо не може да реализира от 2 метра пред голлинията, след като Ндонгала свърши всичко, което трява и му подаде топката сам срещу Митов.

70-та мин. Домовчийски счупи кръста на Хасани и беше близо до реализирането на втори гол, но шутът му беше париран от Макенджиев.

Секунди по-късно на терена влезе Спас Георгиев, който замени изцедилия много сили Юлиян Ненов.

72-та мин. Нов шанс за Митов. Ндонгала преодоля Васев, но шутът на Жоржиньо е париран с тяло от Керчев и топката излиза в ъглов удар.

81-та мин. уникална възможност за гол на врачани. Макенджиев излезе да избие топката, но Стоев му отне и изведе Атанасов, който се засуети и на празна врата не успя да реализира, защото бранителят Стефан Станчев изби от голлинията.

87-та мин. 2:1 за Черно море. След ъглов удар домакините удариха греда, след като Митов увисна, а отскочилата топка попадна у Георги Божилов, който я заби под напречната греда.

90-та мин. Ботев стига до корнер, след който гостите не успяват да създадат реална опасност.

3 минути добавено време, в които Мариян Иванов беше близо до попадението, но направи нарушение в атака.

КРАЙ НА МАЧА

Всички отзиви от стадион "Тича" - можете да прочетете във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада