Konkurent
ТДМ

Здраве

Задължително правете това преди хранене

2018-08-10 04:00 1250 0

Задължително правете това преди хранене

Медиците всяка следваща година излизат не само с усъвършенствани лекарства и технологии, но и с неочаквани препоръки, като например да си мием зъбите преди, а не след ядене, пише obekti.bg.

Ако в устата бъка от бактерии, те се "хранят" едновременно с нас, размножават се и атакуват не само зъбите - лесно могат да продължат към гърлото и хранопровода. Отделно захарите и бактериите образуват разяждащ зъбите коктейл.

Хората си мислят, че целта на почистването на устата е отстраняването на остатъците от храна, но истинската причина е да се намали нивото на микробите, обясняват зъболекарите.

Когато става дума за храни, съдържащи киселини, вредата от миенето непосредствено след хранене е най-очевидна. А дори в плодовете - символ на здравословното меню, има натурални киселини. Повечето хора са убедени, че това е причината веднага след ставането от масата да се хванат за четката. Допълнителен аргумент им е, че почти липсват плодове, които не оцветяват зъбите.

Така е, наистина, но ще е грешка да почнем ожесточено да търкаме. Защото киселините са размекнали горния слой на зъба и му трябва около час време, за да започне да се възстановява. Четкане в този "карантинен" срок ще създаде трайни поражения, отделно ще фиксира оцветяването.

По същата причина отложете миенето и след чашата вино - в него също има киселини. И също е добре само да изплакнете зъбите, но не и да "жулите" върху уязвимия слой. Изобщо, изплакването на устата е като че ли най-важното средство за хигиена, когато сме в движение. Другото бързо средство за освежаване на устата е дъвката без захар, но не я ползвайте повече от 20 минути.

Все пак най-важният момент за здравето е вечерното миене. И то трябва да се прави винаги със старанието на дебютант. За да се ограничи до минимум враждебното население от микроби в устата преди лягане. Остане ли, цяла нощ ще върши пъкленото си дело.

Blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Toва е най-бързият и лесен начин да подобрите храносмилането си
2018-08-20 04:00
346 0
Хората обикновено изхвърлят портокаловите кори, след като са яли портокал или приготвили пресен сок от плода. Но това, което не знаят е, че те могат…

Ето какво трябва да знаем преди да си направим домашна маска за лице
2018-08-19 04:00
388 0
Има случаи, когато е трудно да се определи основният проблем на кожата и момичето започва да се лута между различните видове маски - витаминозни, за …

Отървете се от целулита само с тези 3 плода
2018-08-18 04:00
724 0
Целулитът е просто мазнина. С наднормено тегло или не, всеки човек може да страда от него. Трябва да започнете да действате, за да се отървете от…

Когато прочетете това, ще се откажете да пиете кафе завинаги
2018-08-17 04:00
844 0
За много от нас чашата силно кафе сутрин е само действие, което има за цел да ни събуди. Учените обаче са открили, че ежедневната консумация на…

актуален брой на вестник Конкурент