Спорт

Куп майстори с ракети се стягат за супер турнира „Berk Open“

  19.07.2018 11:01             
Куп майстори с ракети се стягат за супер турнира „Berk Open“

В Берковица предстои 11-то издание на най-големия тенис турнир в Северозападна България – „Berk Open“. Надпреварата се организира за втора поредна година от клуба BerkRackets и участието в нея е безплатно. Състезанието е за деца, мъже и жени /сингъл/, двойки мъже и смесени двойки. Квалификационните срещи са насрочени за 23 и 24 юли, а двубоите от основната схема ще се играят в периода 25-29 юли.

Директор на турнира ще е Давид Луканов, а главен съдия – Атанас Томов. За призьорите са осигурени купи, медали, грамоти и тенис принадлежности.

Неотдавна, с месец закъснение беше изигран финалът в турнира „АТР Berkovitsa 2018“. Най-постоянните играчи напоследък Янимир Луканов и Ивайло Гелов /на снимката/ премериха отново сили. По-възрастният от двамата започна убедително и взе тайбрека на началния сет, но първият поставен отвърна с бърз втори /6:18/. Дойде и кулминацията - в края на третия сет и двамата пропуснаха мачболи, а играта бе изключително равностойна. Все пак Луканов защити лидерската си позиция и надделя с 9:7 т.