Събития

Младежи от Криводол: „Кмете, не ни забравяй!“ СНИМКИ

  18.07.2018 15:48             
Младежи от Криводол: „Кмете, не ни забравяй!“ СНИМКИ

„Кмете, не ни забравяй!“, така започват обръщението си 20-годишният Б.Б. и година по-големия от него Г.Г., наши читатели от Криводол. Те ни изпратиха писмо, което биха искали да достигне до кмета Петър Данчев. Твърдят, че са се обърнали към нашата медия, защото й вярват и знаят, че е коректна и обективна.

 „Ние не искаме много, желаем просто едни пейки и една беседка. Разбираме и чуваме, че общината е в особено финансово положение, но последното нещо, което направиха за младите в парка, беше една бутафорна площадка за спорт и едни пейки. Да, наистина, хвърли се пепел в очите на хората, но тези пейки не стават за нищо“, пишат още Г.Г. и Б.Б. /в редакцията се пазят имената им – б.р./. Изпратили са ни и снимки, от които личи, че всяка тяхна дума отговаря на истината.

„Вижте как е отбит номерът - пейките бяха наклепани с лак директно върху някаква необработена дървесина, от която стърчаха трески и дрехите ни станаха неизползваеми от допира със смолата“, допълват младежите от Криводол. Те припомнят, че забавленията в техния град през лятото не са толкова много и приключват обикновено с панаира.

„Преди време бяхме писали и до общината с молба да се сложат работещи лампи на уличното осветление на местата, на които се събираме. Отговориха ни доста интелигентно с: „Е они вечер да не да са събират да четат книги, та да им тураме лампи?“, допълват младежите.

Младите хора в Криводол даже са склонни да съберат по 10 лева по между си, за да подпомогнат общинската управа в купуването на пейки и беседка. Но не знаят на кого да ги дадат. И докато нещата се придвижат, те ще продължават да седят на тревата, мечтаейки за безплатен интернет.