Спорт

U15 на Ботев стартира подготовката си за елитната група, ще има лагер в Банско /Снимки/

  16.07.2018 11:26             
U15 на Ботев стартира подготовката си за елитната група, ще има лагер в Банско /Снимки/

U15 на Ботев /Вр/ започна подготовка за елитната група. Треньорът Лукан Луканов събра на първото занимание днес 26 момчета. Сред тях бяха Алекс Коларов от Козлодуй, Алекс Петров от Берковица, Илиян Иванов от Ловеч, Йосиф Мариянов от Бяла Слатина и двама техни връстници от Лом.

„През тази седмица към групата ще се присъединят двама-трима допочиващи. Първите дни ще са организационни. От сряда или четвъртък ще стартират двуразовите занимания. Първият етап от подготовката ни ще е в домашни условия. От 15 до 25 август ще бъдем на лагер в Банско, организиран от БФС. Доколкото знам, ще сме с отборите на ЦСКА, Национал и Ботев /Пловдив/“, каза Луканов за „Конкурент“.

Специалистът ще селектира футболисти почти до старта на първенството.

„Има интерес към марката „Ботев Враца“. Предпочитам децата да дойдат, да потренират, да се запознаят с условията, които предлагаме и тогава да вземат решение. В процеса на работа ще изчистя групата, защото няма отбор с 30 човека“, допълни наставникът на U15.

Според Лукан Луканов всички тимове в елитната група са изключително силни и добре окомплектовани.

„Ние ще се опитаме да се противопставим с това, с което разполагаме. Не може да привлечем деца от ЦСКА или Лудогорец. Ще разчитаме на талантите от нашия регион. Важното е момчетата да усетят атмосферата в елитната група, където са събрани най-качествените футболисти от набор 2004. Както мъжкият представителен отбор на Ботев е в Първа лига, така и мястото на децата от нашата школа е сред най-добрите, а как ще се представим – само времето ще покаже“, категоричен е треньорът на U15. Той е имал разговори за контроли с Локомотив /Сф/, Монтана, Чавдар /Етр/ и Дунав 2016 /Селановци/, но все още няма фиксирани дати за проверки на неговите възпитаници.