Събития

Замесиха Румен Антов в интрига за областен

  15.07.2018 13:33             
Замесиха Румен Антов в интрига за областен

Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов беше замесен в интрига като бъдещ областен управител, твърди източник на „Конкурент“, пожелал анонимност. Според него, в следващите седмици предстои смяната на губернатора Малина Николова, на чиито стол ще седне юристът Антов.

Смяната била продиктувана от това да се даде възможност на „желязната лейди“, както наричат Николова не само в средите на ГЕРБ, да си почине от натрупаното напрежение, а и да си обърне внимание на здравословните проблеми, които са я натиснали през последните месеци.

Най-упоритите разказвачи на тази хипотеза са майстори на късия разказ в червените редици. Активисти на БСП все повече говорят за натрупано напрежение в редиците на управляващите и се стягат сериозно от сега, повече от година преди местните избори. Практиката показва, че в подобни случаи често се прибягва и до оперативни мероприятия.

„Нямам никакво намерение да ставам областен управител на Враца“, коментира с широка усмивка „назначението“ си Румен Антов. Той припомни, че нормалната практика при подобни рокади е да се вземе мнението на човека, спряган за поста.

„Никой не ме е търсил. Никой не е говорил с мен по тази тема. А и нямам апетити към поста“, каза Антов, който не скри, че очаква с нетърпение края на седмицата, за да излезе в заслужен летен отпуск.