Спорт

Талант от Монтана продължава в отбора на волейболния Меси

  15.07.2018 08:31             
Талант от Монтана продължава в отбора на волейболния Меси

Един от големите таланти на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще продължи кариерата си в полския Шчечин, където от идния сезон ще се изявява и бившият национал Матей Казийски. Волейболистът, който  игра за последно в Монтана, ще подпише договор за 1 г. по-късно този месец, когато навърши пълнолетие. Трансферът в Полша е крачка към голямата цел.

“Проектът на отбора е много мащабен. Има състезатели на високо ниво. Това са нещата, които ме спечелиха, за да взема решение. Категоричен бях, защото знам пътя, който трябва да извървя, за да играя на най-високо ниво. Това е първата стъпка”, сподели Аспарухов пред NOVA.

Наскоро за спортен директор в Шчечин беше назначен един от най-успешните български треньори Радостин Стойчев.

“Той и щабът му работят на най-високо ниво и тези неща, които Аспарух може да види, няма къде другаде да научи. Без това един състезател сам да е взискателен към себе си, не може да постигне мечтите си”, споделя бащата на волейболния талант Аспарух Аспарухов-старши.

Постоянно сравняван с Матей Казийски, Аспарухов-младши следва своя път във волейбола, а сега му предстои да играе заедно със самия Казийски.

“Ние имаме волейболния Меси и ако пред сина ми се открива възможността да е рамо до рамо с него - няма нищо по-хубаво от товa”, каза Аспарухов-старши.

bgvolleyball.com