Лайфстайл

Никога не яжте тези храни преди секс, после може да стане страшно!

  13.07.2018 07:12             
Никога не яжте тези храни преди секс, после може да стане страшно!

Почти всички от нас знаят кои храни помагат за по-добър секс, но ето тези неща в никакъв случай не трябва да ядем преди това. Според учените изключително вредни за добрия секс са пържените картофи, броколи, мента, сладки неща и енергийни напитки.

Експерти са анализирали действията на храната върху организма на човека и са съставили списък на тези продукти, които не бива да употребяваме преди секс. В черния списък са всички неща от бързото хранене, ментол и зеле.

Брюкселското зеле, както и броколите, набъбват в организма с помощта на бактерия, освобождаваща метан и това води до подуване на стомаха.

Пържените картофи и другите вкуснотии от бързото хранене съдържат много висок гликемичен индекс, което освобождава енергия прекалено бързо. В началото идва чувство за ситост, но то бързо изчезва и идва гладът.

Съдържащата се в сладките храни захар води до падане на нивото на ендорфините, а след това бързо настъпват глад и умора. 

Ако употребявате продукти със съдържание на ментол, трябва да знаете, че те водят до намаляване нивото на тестостерон. А пък предпочитаната от някои ментова дъвка за добър дъх вкарва въздух в стомаха при дъвченето, което води до газове.... а никой не ги иска в леглото по време на секс, нали?!

Енергийните напитки пък потискат сексуалното желание заради съдържащият се в тях хинин.

Затова и учените съветват преди секс да пиете само малко вода или пък чаша вино.

jenata.blitz.bg