Събития

Обновяват школа и детски градини

  12.07.2018 15:19             
Обновяват школа и детски градини

Четири детски градини и 2 училища във Враца ще бъдат обновени с пари от ОП „Региони в растеж“. Обектите са част от инвестиционната програма на Община Враца, а отпуснатите средства са в размер на близо 6.4 млн. лв., съобщи кметът на общината Калин Каменов.

В част от учебните заведения ремонтът вече е стартирал, съобщиха от местната управа. Усилена работа кипи в ДГ „Европейчета“ и ДГ „Зора“, като предстои строителите да влязат до дни и в ДГ „Дъга“.

В „Знаме на мира“, стартът на дейностите се бави, заради течаща процедура по обжалване на конкурса.

С отпуснатите средства ще бъде изградена също нова спортна зала в двора на СУ „Христо Ботев“, както и обновяване на спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

Успоредно с това от Министерството на образованието са отпуснали 250 хил. лв. за ремонта на две други училища в града. В ПЕГ „Йоан Екзарх“ вече е стартирал вътрешният ремонт, за който са налице 150 хил. лв. Предстои да бъде даден старт и на ремонтните дейности в СУ „Козма Тричков“, които са за 100 хил. лв. 

От местната управа се похвалиха, че община Враца вече разполага с още един училищен автобус, отново благодарение на Министерството на образованието.