България

Днес преди обяд - слънчево, следобед на много места ще е облачно

  12.07.2018 14:11             
Днес преди обяд - слънчево, следобед на много места ще е облачно

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Днес преди обяд ще бъде слънчево. След обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските и източните райони от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са и градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса, предава БТА.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъджовна облачност и на много места, главно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са 28 - 30 градуса. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 26 градуса.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

През почивните дни ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат.