Konkurent
ТДМ

Събития

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

2018-07-12 13:00 7838 0

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ
11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

Петокласникът Любо  намери портфейл с голяма сума в него и с помощта на полицията го върна на собственика. За постъпката си петокласникът е  награден с благодарствено писмо от директора на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов.

Преди дни момчето  с няколко приятели и баба си седнали на кафене в центъра на града. Любо  забелязал на земята до една от масите портмоне, взелого и го дал на баба си. Жената открила вътре доста пари, както и документите  на собственика. Баба и внуче занесли портфейла в полицията. Криминалистите намерили  собственика и в четвъртък Любо и 78-годишният Иван се срещнаха.

„Нито за миг не съм си помислял да задържа парите. Това е гадно и нечестно. Убеден съм, че всеки, който попадне в ситуация като моята, трябва да положи усилия, за да бъде открит собственика.”, каза малкият Любо.

„Ще му стана кръстник на сватбата, ако съм жив”, със сълзи в очите сподели Иван Велков. 78-годишният мъж е земеделски производител от Расово. Бил в Монтана по работа, поседнал на кафе, портмонето се изхлузило от джоба му и паднало до масата. Открил, че го няма часове по-късно и почти не се надявал да си го върне.

„Горд съм с това дете. Страхотна постъпка. Благодаря на него и на приятелите му,  не съм вярвал, че това ще ми се случи. Нека хората знаят какви деца се раждат в нашия край, дето всички казват, че бил западнал. Бях се примирил. Парите ще ги отмизерувам, но документите са важни. Благодарение на Любо всичко отново е у мен”, каза при срещата с малкото момче Иван Велков.

Любо живее в София. Завършил е с отличен пети клас в 18-то училище.  Учи  немски и английски. През лятото малкият герой обаче зарязва столицата и прекарва ваканцията при баба в Монтана.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Дългогодишен директор на
2018-07-20 19:00
71 0
Навръх Илинден в село Крапец бе отбелязана 80-годишнината на местния благодетел инж. Илия Николов. Организатори на събитието бяха  председателят на читалище „Светлина 2007“ Дафина Цветкова …

Играят
2018-07-20 18:00
70 0
Тази вечер за пръв път на фестивала "Опера на върховете- Белоградчишки скали" ще прозвучи "Реквием" отДжузепе Верди. Това е едно от най-изпълняваните произведения в този жанр,…

Ето какво направиха с лампата на Пробива СНИМКИ
2018-07-20 17:00
219 0
Лампата от уличното осветление на Пробива във Враца, която падна в късния следобед вчера, е обезопасена, видя репортер на "Конкурент". От общинската управа предприеха необходимите…

Врачани пропищяха от майстори на автомобили СНИМКИ
2018-07-20 16:00
1956 0
Жители на врачански квартал пропищяха от майстори на автомобили, които са си обособили частна работилница край един от натоварените булеварди в града – „Васил Кънчов“.…

актуален брой на вестник Конкурент