Konkurent
ТДМ

Събития

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

2018-07-12 13:00 8058 0

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ
11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

Петокласникът Любо  намери портфейл с голяма сума в него и с помощта на полицията го върна на собственика. За постъпката си петокласникът е  награден с благодарствено писмо от директора на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов.

Преди дни момчето  с няколко приятели и баба си седнали на кафене в центъра на града. Любо  забелязал на земята до една от масите портмоне, взелого и го дал на баба си. Жената открила вътре доста пари, както и документите  на собственика. Баба и внуче занесли портфейла в полицията. Криминалистите намерили  собственика и в четвъртък Любо и 78-годишният Иван се срещнаха.

„Нито за миг не съм си помислял да задържа парите. Това е гадно и нечестно. Убеден съм, че всеки, който попадне в ситуация като моята, трябва да положи усилия, за да бъде открит собственика.”, каза малкият Любо.

„Ще му стана кръстник на сватбата, ако съм жив”, със сълзи в очите сподели Иван Велков. 78-годишният мъж е земеделски производител от Расово. Бил в Монтана по работа, поседнал на кафе, портмонето се изхлузило от джоба му и паднало до масата. Открил, че го няма часове по-късно и почти не се надявал да си го върне.

„Горд съм с това дете. Страхотна постъпка. Благодаря на него и на приятелите му,  не съм вярвал, че това ще ми се случи. Нека хората знаят какви деца се раждат в нашия край, дето всички казват, че бил западнал. Бях се примирил. Парите ще ги отмизерувам, но документите са важни. Благодарение на Любо всичко отново е у мен”, каза при срещата с малкото момче Иван Велков.

Любо живее в София. Завършил е с отличен пети клас в 18-то училище.  Учи  немски и английски. През лятото малкият герой обаче зарязва столицата и прекарва ваканцията при баба в Монтана.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ивайло Калфин и семейство Евгениеви дариха книги на езикова гимназия
2018-09-23 22:00
224 0
Преди началото на новата учебна година езиковата гимназия във Враца получи ценно дарение. Школото обогати библиотеката си с художествена литература на английски език, подбрана от…

Все още има билети за комедията
2018-09-23 21:00
278 0
Театрални фенове във Враца очакват с нетърпение гостуването на трупата на спектакъла „Горещо” от Жозиан Баласко с участието на  Асен Блатечки, Милена Маркова, Калин Врачански,…

„Нашенци у старо време” събра в Покрайна куп участници и гости
2018-09-23 19:00
208 0
За поредна година фестивалът събра във видинското село много участници и гости. Той се организира от местното читалище „Просвета-1927”, с подкрепата на всички жители на…

5 училища от Северозапада стават посланици на ЕП – ето кои са те
2018-09-23 18:00
504 0
Пет учебни заведения от Северозападна България се присъдениха към програмата за училища посланици на Европейския парламент. Тя разширява обхвата си през учебната 2018/2019 година с…

актуален брой на вестник Конкурент