Konkurent
ТДМ

Събития

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

2018-07-12 13:00 8189 0

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ
11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

Петокласникът Любо  намери портфейл с голяма сума в него и с помощта на полицията го върна на собственика. За постъпката си петокласникът е  награден с благодарствено писмо от директора на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов.

Преди дни момчето  с няколко приятели и баба си седнали на кафене в центъра на града. Любо  забелязал на земята до една от масите портмоне, взелого и го дал на баба си. Жената открила вътре доста пари, както и документите  на собственика. Баба и внуче занесли портфейла в полицията. Криминалистите намерили  собственика и в четвъртък Любо и 78-годишният Иван се срещнаха.

„Нито за миг не съм си помислял да задържа парите. Това е гадно и нечестно. Убеден съм, че всеки, който попадне в ситуация като моята, трябва да положи усилия, за да бъде открит собственика.”, каза малкият Любо.

„Ще му стана кръстник на сватбата, ако съм жив”, със сълзи в очите сподели Иван Велков. 78-годишният мъж е земеделски производител от Расово. Бил в Монтана по работа, поседнал на кафе, портмонето се изхлузило от джоба му и паднало до масата. Открил, че го няма часове по-късно и почти не се надявал да си го върне.

„Горд съм с това дете. Страхотна постъпка. Благодаря на него и на приятелите му,  не съм вярвал, че това ще ми се случи. Нека хората знаят какви деца се раждат в нашия край, дето всички казват, че бил западнал. Бях се примирил. Парите ще ги отмизерувам, но документите са важни. Благодарение на Любо всичко отново е у мен”, каза при срещата с малкото момче Иван Велков.

Любо живее в София. Завършил е с отличен пети клас в 18-то училище.  Учи  немски и английски. През лятото малкият герой обаче зарязва столицата и прекарва ваканцията при баба в Монтана.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Нов директор поема АЕЦ „Козлодуй“
2018-11-20 16:20
14 0
С решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководния състав на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, съобщиха от БЕХ. На…

В Криводол правят благотворителен концерт
2018-11-20 16:00
92 0
Иван Николаев Станчев е на 19 години. Той е с диагноза "Вътрешна хидроцефалия ". Опериран е в Германия, където му откриват и тумор в мозъка.…

БКС вече с официална страница
2018-11-20 15:30
52 0
Общинското предприятие „БКС” във Враца се сдоби с официална страница в социалната мрежа. Там ще бъде публикувана актуална информация, в реално време, за извършваните дейности…

10 момичета и момчета ще разчитат на стипендии „Великов”
2018-11-20 15:00
129 0
Девет студенти и един ученик ще получават тази учебна година стипендии от фонда, учреден от доц. Борислав Великов. За 15-та поредна година доцент Великов, който…

актуален брой на вестник Конкурент