Konkurent
ТДМ

Събития

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

2018-07-12 13:00 8324 0

11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ
11-годишният Любо намери портфейл с 1205 лв. и го върна на собственика СНИМКИ

Петокласникът Любо  намери портфейл с голяма сума в него и с помощта на полицията го върна на собственика. За постъпката си петокласникът е  награден с благодарствено писмо от директора на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов.

Преди дни момчето  с няколко приятели и баба си седнали на кафене в центъра на града. Любо  забелязал на земята до една от масите портмоне, взелого и го дал на баба си. Жената открила вътре доста пари, както и документите  на собственика. Баба и внуче занесли портфейла в полицията. Криминалистите намерили  собственика и в четвъртък Любо и 78-годишният Иван се срещнаха.

„Нито за миг не съм си помислял да задържа парите. Това е гадно и нечестно. Убеден съм, че всеки, който попадне в ситуация като моята, трябва да положи усилия, за да бъде открит собственика.”, каза малкият Любо.

„Ще му стана кръстник на сватбата, ако съм жив”, със сълзи в очите сподели Иван Велков. 78-годишният мъж е земеделски производител от Расово. Бил в Монтана по работа, поседнал на кафе, портмонето се изхлузило от джоба му и паднало до масата. Открил, че го няма часове по-късно и почти не се надявал да си го върне.

„Горд съм с това дете. Страхотна постъпка. Благодаря на него и на приятелите му,  не съм вярвал, че това ще ми се случи. Нека хората знаят какви деца се раждат в нашия край, дето всички казват, че бил западнал. Бях се примирил. Парите ще ги отмизерувам, но документите са важни. Благодарение на Любо всичко отново е у мен”, каза при срещата с малкото момче Иван Велков.

Любо живее в София. Завършил е с отличен пети клас в 18-то училище.  Учи  немски и английски. През лятото малкият герой обаче зарязва столицата и прекарва ваканцията при баба в Монтана.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Отбелязаха деня на влажните зони
2019-02-23 21:00
74 0
Децата от община Козлодуй отбелязаха Световния ден на влажните зони в ОДК, където се  проведе награждаването на отличилите се в Общински детски конкурс за информационен…

Доброволци от БЧК са отличени с награди
2019-02-23 19:00
161 0
Доброволчеството има своето престижно място във врачанската организация на БЧК, с около 400 активни доброволеца, като повечето от половината са млади хора, работещи в различни…

Чакат кандидати за
2019-02-23 18:00
118 0
Младежкият дом във Враца организира за трета поредна година конкурс за карикатура, анекдот и фейлетон „Първоаприлска патерица”. Той е посветен на международния ден на хумора…

Атрактивен урок по маркетинг в Козлодуй
2019-02-23 17:00
116 0
Технологии и икономика в действие отново в СУ „Христо Ботев” - Козлодуй, където се проведен интердисциплинарен урок, включващ познания и практически компетенции от учебните предмети…

актуален брой на вестник Конкурент