Лайфстайл

9 неща, за които ще съжаляваме след 10 години

  12.07.2018 11:49             
9 неща, за които ще съжаляваме след 10 години

Седмица след седмица минават в постоянна суматоха и често на нейния фон пропускаме най-важните неща. И все пак може да ни отнеме години да го разберем. Години, които бихме могли да прекараме различно, по-пълноценно.

Ето някои от нещата, за които много хора признават, че съжаляват.

Въвлечени в разрушителна връзка

Много хора попадат в капана на разрушителни връзки от страх да не останат сами. След години става ясно, че по-добре да бъдеш сам, отколкото с човек, който ти носи много разочарование, болка и обиди.

Недостатъчно време с близки хора

Впримчени в цикъла на работата и домашните задължения много от нас обръщат твърде малко внимание на хората, които обичат. За жалост, често го разбираме в трагични моменти: децата порастват и започват независим живот, топлата връзка с любимия изчезва, трагичната съдба ни отнема родителите.

Твърде много изгубено време

Часове, прекарани пред телевизора, или в безсмислен чат, игрички на телефона – всичко това изяжда огромно количество от времето ни. Можете да използвате това време за много по-полезни неща и значително да подобрите качеството на живота си.

Нездравословен начин на живот

Когато сме млади, имаме усещането, че сме безсмъртни и често търсим бързото удоволствие на всяка цена. И ако до момент организмът ни издържа купищата нездравословна храна, алкохол, безсъние и липса на движение, идва ден, в който усещаме последствията от безотговорното поведение към тялото си.

Твърде малко пътуване

Малцина са онези от нас, които не мечтаят за пътуване. И въпреки много хора се въздържат да го правят, защото им е трудно да се разделят с комфорта или задълженията ги спират. Често човек си мисли, че за да пътуваш, са нужни много пари, или кола, или осигурена почивка в хотел. Всеки истински пътешественик знае, че съществуват множество алтернативни начини за придвижване като автостоп, настаняване чрез мрежи като Couchsurfing, участие в студентски бригади, работа на кораб и много, много други – нужно е само достатъчно желание. А колкото до спешните ангажименти, тях винаги ще ги има – въпросът е колко от тях са истински важни.

Твърде много работа

Повечето хора често правят това, когато нямат други ценности. Работата е важна, но когато се превърне в самоцел, може да измести всички останали важни неща в живота.

Да спреш да учиш

Много хора вярват, че е достатъчно просто да завършиш някакво образование, което ще ти осигури работа. И въпреки това непрестанното учене не е задължително винаги да е подчинено на някаква конкретна практична цел. Да, то може да помогне за професионалното ви развитие, но освен това ще увеличи самочувствието ви и ще ви помогне да бъдете по-интересен човек.

Да работиш нещо, което мразиш

Често с години работим нещо, което мразим, заради собствената си нерешителност и нежелание да напуснеш зоната си на комфорт. И все пак, ако не рискуваме и не променим нещо в живота си, можем цял живот да вехнем, вършейки нещо, което не ни е интересно.

Твърде много мечти, твърде малко действие

Ако не предприемем стъпки да осъществим желанията си, всичко ще си остане просто фантазия. Ако чакате идеалните условия, може би никога няма да имате шанс.

Източник: Bright Side