Konkurent
ТДМ

Свят

10 навика на щастливото семейство

2018-07-12 21:20 361 0

10 навика на щастливото семейство

Имам късмет, че и двете двойки баби и дядовци, които имам, са все още живи. Те са заедно вече повече от 50 години и знаят много за успешните връзки. Успели са да отгледат страхотни деца и внуци, да изградят успешни кариери и най-важното - да продължат да се обичат през всички тези години, разказва Адам Ман за Lifehack.org.

Помолих ги да споделят тайните си и комбинирах отговорите им в списък. Ето какво трябва да направите, за да имате щастливо семейство:

1. Учете се заедно

Придобиването на нови знания е чудесно, особено когато е споделено с останалите членовете на семейството. По този начин се сближавате и прекарвате време заедно. Може да се запишете на готварски курсове, да се учите как се танцува, рисува, плете и плава с лодка. Има хиляди опции да научите нещо, докато се забавлявате с любимите си хора.

2. Забавляйвате се и се смейте

Добре прекараното време със семейството е безценно. Играйте игри, пейте караоке, гледайте комедии, разказвайте си истории, отидете на боулинг, играйте баскетбол или се забавлявайте с още много забавни дейности.

3. Правете си изненади

Малките изненади са чудесен навик. Например, децата може да правят кафе на майка си от време на време. Родителите могат да изненадат отрочетата си с посещение на увеселителен парк. Съпрузите също може да се зарадват, като си приготвят романтична вечеря, пишат си любовни послания или да си купят от любимия десерт.

4. Яжте заедно

Не е задължително постоянно да го правите. Безсмислено е да принуждавате всеки член на семейството да остави работата си и два пъти на ден да се събира в трапезарията. Ако е възможно,


вечеряйте заедно всяка вечер. Тогава може да споделите как е минал денят ви и да обсъдите всякакви проблеми. Ако това е неосъществимо, опитайте да вечеряте заедно поне два пъти в седмицата.

5. Отделете време само за себе си

Чудесно е да прекарвате време със семейството, но уединението също е много важно. Съпругът може да гледа децата, докато вие четете книга на тишина и спокойствие. А съпругата може да върне жеста, когато той гледа важен мач. Всеки има нужда да прекара малко време сам и това не ви прави лош родител.

6. Разговаряйте

Много е важно да обсъждате проблемите, постиженията, притесненията и очакванията си. Приемете за правило да говорите със съпруга и децата си за всичко. Това ще ви направи по-близки и щастливи.

7. Създайте си традиции

Прекрасно е да си имате свои семейни традиции. Например, да ядете палачинки всяка неделя, да се пързаляте с шейни, когато завали първият сняг, да празнувате годишнината си на специално място или да купувате сувенири за вкъщи от всяко пътуване. Една от най-хубавите семейни традиции е да пирувате заедно с роднините на големите празници.

8. Говорете си мило

Много е важно човек да се чувства оценен от семейството си. Всички трябва да казват един на друг колко се ценят и обичат и да изразяват благодарността си. Такива простички думи могат да заздравят едно семейство. Прегръдките и целувките също помагат.

9. Пътувайте

Семейните пътувания са прекрасен навик. Хората се сближават, когато посетят заедно непознати места и преживеят нови емоции. Пробвайте да пътувате семейно поне веднъж в годината. Ако е възможно, организирайте си и по-кратки пътувания до нови места от време на време. Например, посетете роднините си в съседния град, отидете на вилата за уикенда или на къмпинг с палатки за няколко дни.

10. Обичайте се

Сигурно звучи очевидно, но любовта също е навик, който се придобива и развива. Научете се на търпение, когато децата счупят нещо, съпругът не забележи новата прическа, съпругата не иска да гледа екшън филм, или родителите ви попречат да излезете. Припомнете си техните добри черти, споделете им притесненията си и бъдете благодарни, че ги имате.

Източник: Мениджър нюз

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
25 факта, които е трудно да забравите
2018-07-20 18:50
21 0
Спомнете си за всички мисли, които минават през съзнанието ви, когато заспивате - особено когато е нужно да станете на следващия ден сравнително рано. В…

Собственичка на вила закла и разчлени съпруга си, за да натори с останките му тиквичките в градината
2018-07-20 17:20
291 0
В Агризски район на Татарстан разследват зверско убийство на 33-годишен жител на селото Старое Сляково. По подозрение в убийството е задържана неговата 32-годишна съпруга. По…

16 места от приказките за онези от вас, уморени от големия град
2018-07-20 15:50
91 0
Всеки от нас има различна представа за добро прекарване в провинцията. Съществуват най-различни места по света, които могат да оправдаят очакванията на всички ни. Но…

Какво ще стане с Европа, ако Гълфстрийм спреКакво ще стане с Европа, ако Гълфстрийм спре
2018-07-20 14:20
139 0
Повечето учени смятаха, че ако течението Гълфстрийм спре да пренася топли води от юг къз Европа, климатът на Стария континент ще се промени и ще…

актуален брой на вестник Конкурент