Спорт

Юноши защитиха честта на мездренския хандбал зад граница

  12.07.2018 10:05             
Юноши защитиха честта на мездренския хандбал зад граница

Юношите на Локомотив защитиха достойно реномето на мездренския хандбал зад граница. „Железничарите” заеха 4-о място в 46-то издание на „Interamnia World Cup 2018“ в Терамо /Италия/, след като отстъпиха в спора за бронза от полския LKS OSIR с 16:17. Двубоят бе изключително скандален, след като реферите объркаха тотално резултата на почивката. Незнайно по какви причини бе намален активът на Локо с 2 гола, а този на поляците увеличен с 1 попадение. Подадената контестация от водача на тима Георги Валентинов, придружена с видеозапис, не бе уважена.

На полуфиналите възпитаниците на Евгени Йоловски отстъпиха с 13:24 срещу френския Cesson Rennes Métropole HB. В предварителната група мездренчани постигнаха 3 победи над французи, гърци и латвийци, както и едно равенство с поляци. Това им бе достатъчно за първото място в потока с 10 т. /71:45/. На четвъртфиналите те елиминираха швейцарския CS Chênois /Женева/.

Четвъртото място на юношите старша възраст на ХК Локомотив на „Interamnia World Cup 2018“ е един от най-големите успехи в 55-годишната история на мездренския хандбал, отчетоха от ръководството на клуба..

За Локомотив в Терамо играха: Петър Иванов, Петър Ганев, Йохан Марков, Валентин Гачев, Георги Йорданов, Божидар Симеонов, Деян Дачев, Милен Валентинов, Тончо Тонев, Теодор Ангелов и Илиян Симеонов.

В 46-то издание на надпреварата участваха 151 отбора, представители на 65 хандбални клуба от 29 държави на 4 континента - Европа, Азия, Африка и Южна Америка