Свят

Подутина в устните на жена се оказа нещо ужасяващо (СНИМКИ)

  11.07.2018 13:30             
Подутина в устните на жена се оказа нещо ужасяващо (СНИМКИ)

Има една градска легенда за жена, върху чието лице живеят паяци. Разбира се това е само плод на развинтеното въображение. Но една случка с 32-година жена от Русия ни кара да се замислим дали наистина е така.

Първият намек, че нещо не е било наред, е появата на малка бучка под лявото око на жената. Тя решила да направи снимка на лицето си.

Но пет дни по-късно се случило нещо странно. Образуванието започнало да се движи и се озовало над левия клепач на жената. Тя усещала силен сърбеж и парене. И макар че в повечето случаи хората биха потърсил лекар, тя изчакала още, като отново снимала лицето си.

Още 10 дни по-късно странната бучка отново се раздвижила. Този път спряла в лявата страна на горната устна. Тогава най-сетне жената отишла при лекар, за да разбере страшната истина какво причинява тази бучка.

При прегледа станало ясно, че под кожата на жената има паразитен червей нематод. За щастие се оказало, че този тип паразит не е толкова опасен, колкото други инфекции с човешки паразити. Червеят, от вида Dirofilaria repens, се разпространява от ухапвания от комари. Крайните приемници са котки и кучета, като комарите са само преносители.

В човешкото тяло този паразит не може напълно да се развие и да достигне зрялост, за да се размножи. 

За щастие, лечението било просто. Лекарите отстранили червея хирургически и жената се възстановила напълно.

блиц