Спорт

Кметът на Враца: Премиерът Борисов обеща средства за осветление на стадиона

  11.07.2018 13:27             
Кметът на Враца: Премиерът Борисов обеща средства за осветление на стадиона

Преди няколко седмици кметът на Враца Калин Каменов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за ремонта на стадиона в града.

„Премиерът обеща, че нужните средствата ще бъдат осигурени и отпуснати. Въпрос на дни или най-много на седмици е да получим съответното финансиране от държавата, така че да започне същинската част от ремонта, свързана с монтирането на осветление на терена“, каза градоначалникът. Той допълни, че до края на следващата седмица трябва да приключат дейностите по реконструкцията на сектора за гостуващи агитки.

„Тази зона беше изключително опасна. Ремонтът й тече с пълна сила. Очакваме след края му Лицензионната комисия към БФС да направи проверка. До момента сме изпълнили 12 от 14 нейни препоръки. Остана съществуващите видеокамери на стадиона да бъдат подменени с много по-качествени. В съответствие с новите мерки за сигурност, ще монтираме видеокамери и в сектора за гостуващите агитки“, заяви Калин Каменов.

Кметът припомни, че изцяло са обновени тоалетните. Реконструирани, боядисани и осветени са всички стъпала, по които преминават зрители. Ще бъдат монтирани още 36 осветителни тела в секторите.

„Правим всичко възможно мачът с Левски на 5 август да е във Враца. Ако от футболния съюз и Лицензионната комисия не разрешат той да се играе на нашия стадион, имам план „Б“ – спортното съоръжение в Монтана, което е на 40 км. За съжаление вариантът, за който се бяхме разбрали с Левски, двубоят да е на „Герена“ не сработи, защото на същата дата ЦСКА-София домакинства в столицата, а СДВР не разрешава „сините“ и „червените“ да имат срещи в един ден“, уточни кметът на Враца.

„Дано, когато от лицензионната комисия дойдат в края на следващата седмица, да оценят огромните усилия, които положихме. Аерирахме и освежихме терена – нещо, което не е правево от реконструкцията му преди повече от 4 г. Искрено се надявам мачът на 5 август да е във Враца, за да могат всички любители да се насладят на този футболен спектакъл“, заяви Калин Каменов.