Konkurent
ТДМ

Свят

(СНИМКИ 18+) Хирурзите онемяха: Чудят се как този човек още е жив

2018-07-11 21:50 1255 0

(СНИМКИ 18+) Хирурзите онемяха: Чудят се как този човек още е жив

Парапланеристът Иван Красовски претърпял ужасяващ инцидент. Той паднал от височина 600 метра в борова гора, като едно от дърветата преминало през тялото му. Благодарение на бързата реакция на лекарите, човекът живее втори живот и днес се нарича белоруският Хълк.

В интернет се появиха шокиращи снимки, на които се виждат нараняванията на Иван. Дървото буквално преминава през рамото му. Някои от потребителите не вярваха, че това е възможно.

Иван е парапланерист от 15 години. В тези среди той е известен с желанието си постоянно да усъвършенства уменията си и да пробва нови неща. Такъв бил и случаят когато се качил на паратрак (това е велосипед, но вместо крилата - парашутно крило). Но нещо във въздуха се объркало, което довело до инцидента.

Пластичният хирург доц. д-р Сергей Юлианович Мечковскай бил шокиран, когато поел случая на Иван. Първоначално той видял ужасяващите фотографии и запитал: "Как този човек е още жив". И макар в практиката си медикът да имал и по-леки случаи, които завършвали с ампутации, при този пациентът бил напълно възстановен.

"Случаите, както при този пациент, са уникални. Бях много изненадан: как е жив този човек? Но той бе останал жив, защото така му било писано.

Лекарят посочва, че е имало един много важен момент. Заради нараняванията е нямало как да се разбере какви са нараняванията на Иван преди да премахнат дървото, Той бил вкаран в операция и чак след отстраняване на чуждото тяло станало ясно, че парапланеристът има завиден късмет.

 


"Дървото, което беше в него не бе засегнало всички жизненоважни органи, включително кръвоносните съдове, нервите. По време на операцията видяхме, че всичко това е пълно и непокътнато. Към днешна дата човек има пулс, има чувствителност на ръката, чувства се добре и се възстановява",. разказва лекарят и посочва, че препоръчал на Иван да продаде всичките си летящи устройства, за да продължи да живее. Иван се съгласил да помисли.

Много хора се чудят също как в това състояние Иван въобще е успял да позира пред камерата.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тийнейджър отиде на почивка със семейството си, но стана най-лошото
2018-07-17 08:20
98 0
Тийнейджър е бил убит при катастрофа с лодка в Йонийския остров Пакси в събота,пише "Български новини". Кметът на острова, Спирос Влахопулос, потвърди, че 15-годишното момче…

Изяде ѝ очита, а после я изнасили: Внук уби по жесток начин собствената си баба
2018-07-17 06:50
238 0
В руския град Санкт Петербург в района Купчино душевноболен мъж уби с голи ръце своята баба, като З изтръгнал очите, а след това я и…

Сватба се превърна в най-големия кошмар за 18 души
2018-07-16 21:50
279 0
Осемнайсет гости на сватба в Румъния пострадаха при срутване на дървена тераса на ресторант в неделя вечерта, съобщават местни медии. Говорителят на Инспектората за извънредни…

Парализиран порази с електрошок стриптизьорка заради отказ на секс
2018-07-16 20:20
205 0
Страдащ от парализа на долните крайници, 31-годишният Джони Томпсън си викнал стриптизьорка в дома си и няколко пъти я ударил с електрошок заради отказа й…

актуален брой на вестник Конкурент