Konkurent
ТДМ

Свят

(СНИМКИ 18+) Хирурзите онемяха: Чудят се как този човек още е жив

2018-07-11 21:50 1405 0

(СНИМКИ 18+) Хирурзите онемяха: Чудят се как този човек още е жив

Парапланеристът Иван Красовски претърпял ужасяващ инцидент. Той паднал от височина 600 метра в борова гора, като едно от дърветата преминало през тялото му. Благодарение на бързата реакция на лекарите, човекът живее втори живот и днес се нарича белоруският Хълк.

В интернет се появиха шокиращи снимки, на които се виждат нараняванията на Иван. Дървото буквално преминава през рамото му. Някои от потребителите не вярваха, че това е възможно.

Иван е парапланерист от 15 години. В тези среди той е известен с желанието си постоянно да усъвършенства уменията си и да пробва нови неща. Такъв бил и случаят когато се качил на паратрак (това е велосипед, но вместо крилата - парашутно крило). Но нещо във въздуха се объркало, което довело до инцидента.

Пластичният хирург доц. д-р Сергей Юлианович Мечковскай бил шокиран, когато поел случая на Иван. Първоначално той видял ужасяващите фотографии и запитал: "Как този човек е още жив". И макар в практиката си медикът да имал и по-леки случаи, които завършвали с ампутации, при този пациентът бил напълно възстановен.

"Случаите, както при този пациент, са уникални. Бях много изненадан: как е жив този човек? Но той бе останал жив, защото така му било писано.

Лекарят посочва, че е имало един много важен момент. Заради нараняванията е нямало как да се разбере какви са нараняванията на Иван преди да премахнат дървото, Той бил вкаран в операция и чак след отстраняване на чуждото тяло станало ясно, че парапланеристът има завиден късмет.

 


"Дървото, което беше в него не бе засегнало всички жизненоважни органи, включително кръвоносните съдове, нервите. По време на операцията видяхме, че всичко това е пълно и непокътнато. Към днешна дата човек има пулс, има чувствителност на ръката, чувства се добре и се възстановява",. разказва лекарят и посочва, че препоръчал на Иван да продаде всичките си летящи устройства, за да продължи да живее. Иван се съгласил да помисли.

Много хора се чудят също как в това състояние Иван въобще е успял да позира пред камерата.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Десет деца са убити при въздушни удари
2019-03-25 21:20
82 0

 Десет деца, част от голямо семейство, и трима възрастни станаха жертвам на американски въздушни удари в Афганистан, съобщи днес Ройтерс, като се


Откриха 800 кг кокаин в преобърната лодка на плаж
2019-03-25 20:20
109 0
Румънските власти разкриха тези дни в източния окръг Тулча второто по обем количество наркотици, залавяно в страната. Това заяви днес министърът на вътрешните работи Кармен…

Чернокож рита старица в главата, целият влак мълчи и снима (ВИДЕО)
2019-03-25 18:50
164 0
 Брутален случай на насилие в нюйоркското метро потресе Щатите. 36-годишен чернокож на име Марк Гомес няколко пъти изритал в главата и тялото възрастна 78-годишна жена.…

Шефът на „Етиопиън еърлайнс” проговори за подготовката на пилотите на боинга ковчег
2019-03-25 17:20
113 0
Пилотите на Boeing 737 MAX 8, който в началото на този месец се разби в Етиопия, са преминали тренировки в симулатор, преди да се качат…

актуален брой на вестник Конкурент