Konkurent
ТДМ

Лайфстайл

Четирима охраняват „Бугати“-то за 5 милиона на Ваньо Алексиев! Застраховката била . . .

2018-07-11 10:30 1281 0

Четирима охраняват „Бугати“-то за 5 милиона на Ваньо Алексиев! Застраховката била . . .

Транспортният бос Ваньо Алексиев, който взе акъла на цяла България, подкарвайки най-скъпата кола в света – „Бугати Широн” за 5 милиона лева, все още не е застраховал возилото си срещу кражба, узна HotArena.

  Това научи „Таблоид” от приближени до собственика на „Биомет”. 

  Мощният автомобил пристигна преди седмица в България, след като Алексиев чака 17 месеца, за да бъде произведено направеното специално за него „Бугати” в завода във френския град Молсхайм. Впечатляващото возило е с мощност без аналог – 1500 конски сили, като ускорява от 0 до 100 км за рекордните 2,5 секунди. 

 Колата получи регистрационна табела СВ 5833 ММ, а Алексиев вече шофира тузарското возило из софийските улици. Той е платил за автомобила 2,4 милиона евро, още 15 000 евро за доставката и около 150 000 лева за регистрацията на колата и задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

 Ваньо Алексиев обаче си е спестил около 300 000 лева, за да застрахова уникалното „Бугати Широн” срещу кражба. Негови приближени разкриха, че баровецът предпочел да не плаща 6-цифрената сума за застраховка „Автокаско”, а да охранява сам возилото си.

 За целта към „Бугати”-то са прикрепени четирима бодигардове, които го пазят по двама на смяна. През уикенда колата-чудо бе паркирана пред актуално заведение на партера на столичния хотел „Маринела”, като от двете страни на возилото стояха като прерарирани гардове. Даже когато Алексиев вкара автомобилът си в гаража на къщата си, охранители дежурят пред скъпото возило.

 „Бугатито не може да бъде откраднато, тъй като няма крадец, който да може да го запали. Единственият начин да го задигнат бандитите е да организират въоръжен грабеж. Да, но Алексиев е зорко пазен от въоръжени гавази, които вече бдят и край колата му”, разкриват познати на собственика на транспортната фирма „Биомет”.

 Най-големия проблем на Ваньо Алексиев с уникалното „Бугати” са разходите по поддръжка на автомобила, за които понякога се чака по два-три месеца. Ако при случайна авария някоя част на колата се повреди, тя трябва да отиде на ремонт във Франция. „Даже смяната на масло и филтри се извършва във Франция. Само гумите на колата струват по 25 000 лева всяка, а фаровете са по 70 000 лева. Дано да няма злополуки с автомобила”, кръстят се приятелите на ексцентричния Ваньо Алексиев. За разлика от повечето родни баровци, той си вади парите с честен и легален бизнес и плаща милиони данъци.

хотарена

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Разкрити са неподозираните факти и тайни за всяка зодия
2018-07-17 08:10
63 0
Всеки човек е различен. Всяка зодия крие своите специфики. И ако се чудите как да разгадаете човека срещу себе си, то сега ние от

Никога не яжте тези храни преди секс, после може да стане страшно!
2018-07-17 04:00
169 0
Почти всички от нас знаят кои храни помагат за по-добър секс, но ето тези неща в никакъв случай не трябва да ядем преди това. Според…

Капчикова гола и откровена: Няма да се женя, рано е!
2018-07-16 19:30
356 0
Бившата изгора на Криско Ася Капчикова отрече все по-упоритите слухове, че стяга сватба с новия си любим Живко и вече дори е избрала сватбената рокля.…

9 неща, за които ще съжаляваме след 10 години
2018-07-16 16:20
257 0
Седмица след седмица минават в постоянна суматоха и често на нейния фон пропускаме най-важните неща. И все пак може да ни отнеме години да го…

актуален брой на вестник Конкурент