Свят

Умираща от рак, продаде безценни семейни реликви, за да плати погребението си, сега съжалява горчиво

  09.07.2018 07:00             
Умираща от рак, продаде безценни семейни реликви, за да плати погребението си, сега съжалява горчиво

55-годишната британка Джули Шен разбрала, че е болна от рак на белите дробове в терминален стадий и остава съвсем малко време на този свят. Жената продала всички семейни реликви, за да може да плати погребението си, но по-късно разбрала, че лекарят се е объркал и тя е напълно здрава, съобщава "Дейли мейл". Женщина продала семейные реликвии, чтобы оплатить свои похороны, а потом узнала, что врач ошибся — она совершенно здорова, рассказывает Daily Mail.

През януари 2015 година Шен отишла на преглед при лекаря си и останала потресена, след като разбрала, че й остават няколко месеца живот. Специалистът й обяснил, че има неизлечим рак на белите дробове. Джули разбрала, че й е време да се подготви за най-лошото и за да не е в тежест на близките си, решила сама да събере пари за погребението си.

"Наложи ми се да продам почти всичките си ценности, за да мога да платя погребението си. Нямах никакви пари, но не исках да оставям това бреме на близките си", споделя Джули.

Британката се разделила със златните си пръстени, останали от баба й, други украшения и няколко предмета с антикварна стойност. А след месец станало ясно, че личният й лекар е допуснал грешка и тя не страда от никакъв рак.

Медиците от специализираната онкологична клиника обяснили на жената, че докторът й няма необходимата квалификация за поставянето на подобна сериозна диагноза.

"Отидох пак при лекаря, за да разбера защо е допуснал такава грешка. Но той отказа да разговаря с мен и позвъни в полицията, за да ме изведат", разказва госпожа Шен.

От момента, в който чува погрешната диагноза, са минали три години, но Джули все още не може да прежали загубата на семейните скъпоценности. Мечтата й била един ден да ги предаде на децата си. Тя продължава да настоява да получи отговор от лекаря, поставил й погрешната диагноза.

"Никога няма да успея да си върна реликвите, които означаваха толкова много за мен. Минаха три години, но аз все още искам да разбера как така лекарят се обърка. Заслужавам отговори след това, което ми се наложи да преживея", казва 55-годишната британка.

Превод: БЛИЦ