Свят

Фотограф снима жените в пика на сексуалния оргазъм (СНИМКИ)

  09.07.2018 06:56             
Фотограф снима жените в пика на сексуалния оргазъм (СНИМКИ)

Литовският фотограф Алберт Поцей си поставил любопитна задача: да заснеме лицата на момичетата на върха на сексуалното удоволствие - по време на оргазъм.

Този фотопроект стана за мен един вид предизвикателство: реших да уловя лицата на жените по време на момента та висшето им физическо удоволствие. Не знам как ми дойде тази идея, но мечтаех за това. Всеки ден се събуждах и мислех, че трябва да го направя: да се опитам да изследвам женския оргазъм с помощта на фотоексперимент ", разказва Алберт.

"Започнах да пиша на всички момичета, които познавах. Отговорите бяха от два типа: "Нямам смелостта да направя това" или просто мълчание. Е, мълчанието е най-очевидният и очакван отговор на такова предложение. По някакъв начин успях да намеря 20 момичета, които по чудо се съгласиха да участват в моя фотографски проект. По време на процеса няколко модела се отказаха, защото си помислили, че просто трябва да симулират оргазъм. А някои не можеха да се отпуснат на снимачната площадка. В резултат на това останаха 15 жени", споделя още фотографът.

"Всеки модел, който участва във фотопроекта, е изпитала истински оргазъм по време на снимките. В някои случаи използвах таймлапс - снимките се правят автоматично всяка секунда, дори когато не съм близо до камерата. По този начин беше по-лесно за някои момичета да се отпуснат. Други не се нуждаеха от това, така че повечето от снимките аз направих лично", казва Алберт.

"Най-вече не исках проектът ми да се окаже фалшив и да изглежда като някакво клише. Исках да уловя и запечатам истински чувства и емоции. Всеки човек е уникален, а чувствата му са специални, както и оргазмът му. Мисля, че хората ще гледат тези снимки и ще се замислят за нещо важно ", смята фотографът.

Превод и редакция: БЛИЦ