Крими

ОБНОВЕНА Турски ТИР помете 3 румънски коли на моста край Мездра - трима са пострадали /СНИМКИ/

  08.07.2018 12:23             
ОБНОВЕНА Турски ТИР помете 3 румънски коли на моста край Мездра - трима са пострадали /СНИМКИ/

Турски ТИР помете 3 румънски коли на моста над река Искър край Мездра, а тежката катастрофа блокира за часове международния път Е79. Трафикът между Видин и София беше отклоняван през планинските села Паволче и Челопек, докато аварийните екипи извадят пострадалите от колите и разчистят отломките.

По първоначална информация, инцидентът е станал минути след 11 часа. Той бил предизвикан от румънски шофьор на „Фолксваген“, който въпреки изричната забрана, предприел изпреварване на свой сънародник със същата марка кола на моста над Искъра. Водачът не преценил маневрата и се забил в идващия насреща и движещ се към Дунав мост 2 турски камион. Последвал челен удар, при който шофьорът и возещите се с него дете и жена били блокирани от намачканите като консервена кутия ламарини. Наложи се пожарникари да режат железата, за да могат да извадят пострадалите, които бяха закарани в центъра за спешна медицинска помощ във Враца и филиала в Мездра.

Докато успее да спре обаче турският ТИР беше намачкал още два „Фолксваген“-а с румънски номера на моста. Водачът му успял да спре, когато кабината се била надвесила над реката.

От мерки за сигурност полицията спря движенитео по Е79, но въпреки това се случи още един пътен инцидент, при който кола се заби в цистерна с пропан-бутан.