Свят

Девойка си напуска снимки във Фейсбук, после се намери в хард порно (СНИМКИ 18+)

  07.07.2018 13:51             
Девойка си напуска снимки във Фейсбук, после се намери в хард порно (СНИМКИ 18+)

Ноел Мартин от Пърт, Австралия, е била само на 18 години, когато е разкрила нещо ужасно, чиито последствия понася и до днес. Момичето е видяло жестоки неща с очите си. Снимки на голи жени в еротична поза, видеоклипове с порно съдържание и върху всички женски тела... нейното лице. Имало е стотици такива файлове, пише The Sun.

"Сложили са лицето ми с фотошоп върху тялото на друга жена на снимка с надпис "Аз съм глупава крава". Видях се и на няколко постера за порно филми", разказва момичето.

Всичко това е създадено въз основа на снимките, които момичето е качило във Facebook на едва 17-годишна възраст. Освен това, когато депресираната и уплашена Ноел призовава полицията, тя отказва да помогне. Те й заявили, че сама си е виновна, защото не внимава какво качва в социалните мрежи.

"Имаше период, в който гледах всички тези фалшиви изображения по порно сайтовете и плачех неутешимо", споделя самата потърпевша.

Сега Ноел е на 23 и е завършила Юридическия факултет на елитен австралийски университет. Момичето смята, че е важно да говори по този проблем, тъй като 5 години по-късно тя продължава да изпитва последствия от отвратителните събития.

Но Ноел не е единственият човек, който се е превърнал в жертва на такъв тип тормоз.

Сега правителството на Австралия въвежда нови закони, според които разпространението на интимни изображения без съгласие ще се счита за престъпление. Използването на Photoshop за такива цели също попада под тежката ръка на закона, а всеки, осмелил се да го прекрачи, го очакват 18 месеца затвор и глоба до 18 хиляди долара.

Превод и редакция: БЛИЦ