Konkurent
ТДМ

България

Рейс премаза шофьора си

2018-06-28 12:25 5988 0

Рейс премаза шофьора си

59-годишен шофьор на автобус загина, затиснат до задната лява гума. Инцидентът станав вчера на паркинга пред музея на Тракийското изкуство край хасковското село Александрово.

Автобусът е с русенска регистрация, превозвал туристи от Силистра. 30-тината пътници слезли от рейса и влезли в музея, където чакали беседата на екскурзовода, когато дете изтичало и им съобщило, че шофьорът им е затиснат под автобуса.

Шофьорът Ангел А. е загинал. Той се опитвал да смени т. нар. „въздушна възглавница“ в задната част на автобуса. Това е голям гумен буфер, пълен с въздух, който обира вибрациите и осигурява по-комфортно пътуване за пътниците в задната част на рейсовете.

„Шофьорът е сменил буфера, след което е тръгнал да го изпробва. За съжаление в това време се е появил проблем с хидравликата, автобусът се е килнал на една страна и се е стигнало до нелепата смърт на водача“, казаха за „Монитор“ запознати с разследването на злополуката.

Минути след това дошъл един от екскурзоводите, който подал сигнал на спешния телефон 112. Пристигналите на място пожарникари освободили затиснатият мъж с помощта на хидравличен крик.

Туристи от групата обясниха, че автобусът не бил в особено добро техническо състояние. По време на движение издавал странен звук и много друсал.

monitor

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Село пропищя от масов мор на кучета
2019-02-17 18:40
64 0
Кюстендилското село Соволяно пропищя от масово отравяне на домашни кучета в населеното място. Жертвите вече са не една или две, а поне 16. Последното отровено…

Проект за 16.7 млн. евро подобрява качеството на въздуха в България
2019-02-17 17:25
57 0
Замърсяването на въздуха от отопление и транспорт представлява значителен проблем в България. Близо 90% от градското население е изложено на прекомерни нива на фини прахови…

Стана ясно защо са закопчали изпечения бандит Златето
2019-02-17 16:10
154 0
 Война за гъбите в Родопите е станала причина за арестуването на Златко Каменов-Златето и на двама от приближените му – В. и Н. Заради минималните…

БСП реши да напусне парламента
2019-02-17 15:15
118 0
БСП напуска парламента. Това реши Националният съвет на партията преди минути. По-рано днес лидерката на партията Корнелия Нинова призова партията да напусне българското Народно събрание.…

актуален брой на вестник Конкурент