Konkurent
ТДМ

България

Рейс премаза шофьора си

2018-06-28 12:25 5478 0

Рейс премаза шофьора си

59-годишен шофьор на автобус загина, затиснат до задната лява гума. Инцидентът станав вчера на паркинга пред музея на Тракийското изкуство край хасковското село Александрово.

Автобусът е с русенска регистрация, превозвал туристи от Силистра. 30-тината пътници слезли от рейса и влезли в музея, където чакали беседата на екскурзовода, когато дете изтичало и им съобщило, че шофьорът им е затиснат под автобуса.

Шофьорът Ангел А. е загинал. Той се опитвал да смени т. нар. „въздушна възглавница“ в задната част на автобуса. Това е голям гумен буфер, пълен с въздух, който обира вибрациите и осигурява по-комфортно пътуване за пътниците в задната част на рейсовете.

„Шофьорът е сменил буфера, след което е тръгнал да го изпробва. За съжаление в това време се е появил проблем с хидравликата, автобусът се е килнал на една страна и се е стигнало до нелепата смърт на водача“, казаха за „Монитор“ запознати с разследването на злополуката.

Минути след това дошъл един от екскурзоводите, който подал сигнал на спешния телефон 112. Пристигналите на място пожарникари освободили затиснатият мъж с помощта на хидравличен крик.

Туристи от групата обясниха, че автобусът не бил в особено добро техническо състояние. По време на движение издавал странен звук и много друсал.

monitor

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Намериха телата на двете удавени момчета
2018-08-16 11:10
50 0
Преди минути водолази на Военноморските сили откриха тялото и на второто момче, което в сряда вечерта падна в морето от вълнолома във Варна със свой…

Кола помете трима младежи на тротоар (СНИМКИ)
2018-08-16 09:55
190 0
Трима младежи са блъснати от лек автомобил на тротоар в Петрич, двама от тях са с опасност за живота. Това съобщиха от полицията в Благоевград.…

ДАНС няма да работи по анонимни сигнали
2018-08-16 08:40
101 0
Но ще приема и в почивните дни. При особена важност и по телефона или лично пред шефа на агенцията ДАНС няма да работи по анонимни…


актуален брой на вестник Конкурент